CSM CSU Oradea se impune în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 80-75, în etapa a 4-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida s-a desfășurat miercuri (22.01), la Arena Antonio Alexe, într-o atmosferă incendiară.

Roș-albaștrii au început meciul cu Watson, Richard, Petrescu – aflat la prima titularizare în cupele europene, Zekovic și Valeika. Începutul a fost echilibrat, echipele succedându-se de cinci ori la conducere, însă nivelul de apărare al formației gazdă a fost superior. Roș-albaștrii s-au instalat la conducere și au găsit soluții în ambele faze ale jocului. Scorul la prima pauză a fost de 21-15.

Agresivitatea defensivă a CSM-ului a pus în dificultate echipa din Cluj-Napoca. Acest nivel a fost menținut de bihoreni pe tot parcursul primei jumătăți, antrenorii amfitrionilor apelând la o rotație adâncă. Reversul medaliei pentru nivelul ridicat de intensitate în apărare a constat în faptul că oamenii mari au fost sancționați cu greșeli personale. Avantajul a urcat la 16 lungimi, înainte ca Patrick Richard să stabilească scorul la jumătatea partidei, 44-30.

Repriza secundă a demarat favorabil formației orădene. Aceasta a pus în mare dificultate echipa din Cluj, aceasta fiind sancționată cu mai multe greșeli antisportive și tehnice. Nikola Markovic și Aaron Broussard au avut un impact impresionant la finalizare, Giordan Watson la creație, iar Sean Barnette a fost extrem de fizic și combativ. De asemenea, ceilalți jucători au avut contribuții importante.

Finalul jocului a consemnat numeroase erori în ceea ce privește jocul de construcție. Acestea s-au transformat în puncta pentru Cluj în finalul partidei. Totodată, câteva imprecizii la linia de pedeapsă, respectiv incapacitatea de a marca pe posesiile aferente greșelilor antisportive au contribuit la revenirea formației oaspete. Patrick Richard a înscris un coș de trei puncte pe finalul jocului pentru a strânge la cinci puncte și a egala practic situația în caz de egalitate între cele două echipe.

Aaron Broussard a totalizat 25 puncte, Nikola Markovic a adăugat 20 puncte, Giordan Watson a terminat cu 10 puncte, 11 pase decisive, iar Dragan Zekovic a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Patrick Richard a reușit 19 puncte, 11 pase decisive și 6 intercepții.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca au 2-2 la general în Grupa J.