CSM CSU Oradea se impune în duelul cu CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 75-60, în cadrul etapei a 4-a din Grupa Roșie în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida a avut loc marți (03.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Jocul a demarat cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovic și Valeika. Partida a început în nota de dominare a formației sibiene, aceasta marcând primele șapte puncte. CSM-ul a reacționat, dar nu a reușit să egaleze nivelul de intensitate al vizitatorilor. Aceștia s-au aflat în numeroase situații favorabile, de cele mai multe ori de pe semicerc. Sibiul conducea cu scorul de 27-18 la prima pauză.

Sfertul al 2-lea a consemnat o altă față a bihorenilor. Aceștia au fost mai fizici și mai prezenți în duelurile de sub panou. De altfel, Oradea a marcat cu generozitate din spațiul de trei secunde și avea mai multe recuperări decât Sibiul la jumătatea partidei. Tridentul Zekovic – Markovic – Watson a contribuit în faza de atac și condus CSM-ul spre un parțial de 27-10. Repriza s-a terminat cu scorul de 45-37, orădenii marcând pentru prima dată de pe semicerc în ultimul minut al reprizei.

Repriza secundă a demarat davorabil echipei orădene. Defensiva gazdelor a funcționat impresionant reușind să țină adversarul la procentaje scăzute. Din punct de vedere ofensiv jocul CSM-ului nu a strălucit, dar a fost suficient de competitiv pentru a mări avantajul pe tabela de marcaj. Antrenorul Cristian Achim l-a trimis în teren pe finalul acestei perioade de joc pentru a 2-a oară pe Vlad Marinău. Oradea conducea cu scorul de 64-45 la intrarea în secvența decisivă.

Secvența decisivă nu a adus schimbarea. Oaspeții au încercat să revină, dar nu au reușit să se apropie amenințător. Roș-albaștrii au controlat situația până la final, bifând un succes important ce le asigură cel puțin locul 2 la încheierea sezonului regulat.

Aaron Broussard a totalizat 16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, Dragan Zekovic a adăugat 16 puncte, Giordan Watson a terminat cu 11 puncte, 6 pase decisive, iar Sean Barnette a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări pentru învingători. În replică, Barry Stewart a totalizat 13 puncte4 recuperări și 3 intercepții.

CSM CSU Oradea are 15-2 la general și se menține pe primul loc al clasamentului. Roș-albaștrii se deplasează la Cluj-Napoca pentru următorul meci din Liga Națională. Acesta se va desfășura sâmbătă (07.03), ora 17:45, în direct la DigiSport.