CSM CSU Oradea se întoarce la Oradea Arena în FIBA Europe Cup după trei jocuri disputate în deplasare

CSM CSU Oradea primește vizita echipei Kataja Basket în cadrul etapei a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (15.11), ora 19:00, la Oradea Arena. Acesta este meciul cu numărul 95 în cupele europene pentru echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal din Oradea.

Roș-albaștrii au 2-2 la general și se situează pe locul al 2-lea în clasament. Formația bihoreană păstrează șanse de calificare în faza următoare a competiției. De cealaltă parte, Kataja Basket are 0-4 la general, ocupă ultimul loc în grupă și nu mai are șanse de calificare.

Oradea are șase victorii din ultimele șapte partide disputate și a învins la Levice în etapa anterioară din FIBA Europe Cup. De altfel, CSM-ul are două victorii în deplasare, iar acum revine pe teren propriu, acolo unde caută primul succes stagional în competiția continentală.

Roș-albaștrii vor fi lipsiți de serviciile lui Nikola Markovic, adică vor avea un om mai puțin în rotație raportat la jocul tur, câștigat în Finlanda. Situația este complet inversă pentru Kataja, formație ce are un pivot recent legitimat și care nu se afla în lotul scandinavilor la confruntarea directă din tur. Așadar, condițiile sunt diferite în mod semnificativ din punct de vedere numeric raportat la duelul precedent.

Kataja Basket a avut o prestație solidă în etapa anterioară, atunci când a cedat la mare luptă pe teren propriu în duelul cu liderul neînvins al grupei, Legia Varșovia. La acest joc, fundașul Hirvonen a lipsit din angrenajul lui Kataja, dar el a revenit la finele săptămânii trecute, pentru jocul din campionatul finlandez.

Gruparea din localitatea Joensuu a continuat în aceeași manieră și a reușit să învingă, depășind suta de puncte marcate, la ultimul meci oficial disputat, unul contând pentru campionatul intern.

Kataja este o echipă redutabilă la semicerc, având numeroși jucători capabili să puncteze cu aruncări de la mare distanță. Totodată, ne amintim de prestația lui Sibande, jucător ce a depășit borna 30 la puncte marcate în partida tur cu CSM CSU Oradea.

Bilete pentru meci se găsesc pe platforma Eventbook.ro . De asemenea se pot achiziționa la casa de bilete de la Oradea Arena, în ziua meciului, cu începere de la ora 18, respectiv la sediul CSM Oradea în intervalul orar 9-16. Abonamentele sunt valabile la acest eveniment.

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 2, respectiv pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.