CSM CSU Oradea se oprește în semifinalele Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Rapid București în semifinalele Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24. Sâmbătă (17.02), la BT Arena din Cluj-Napoca, formația antrenată de Cristian Achim a cedat, scor 61-63.

Jocul a început cu Neal, Pearson, Nicolescu, Tarolis și Baciu. Feroviarii au înscris primele puncte ale partidei, însă CSM-ul a reacționat cu zece puncte în succesiune. Tudor Șomăcescu a avut o prestație deosebit de curajoasă pentru bucureșteni, alături de Toarlyn Fitzpatrick. Roș-albaștrii au menținut un avantaj semnificativ pe tot parcursul primei secvențe, scorul după zece minute de joc fiind de 22-15.

Sfertul al 2-lea a fost mult mai echilibrat. Rapid a fost echipa mai bună, jocul bihorenilor fiind net inferior celui din sfertul de deschidere. Nu mai puțin de 12 mingi au pierdut elevii lui Cristian Achim până la jumătatea partidei. În plus, pivoții Freeman și Baciu au comis câte două greșeli personale, iar aruncarea de la distanță nu a funcționat. De cealaltă parte, Rapid a găsit ținta de la distanță pe finalul reprizei, însă Erick Neal a readus Oradea în avantaj de la linia de pedeapsă, scor 35-34.

Repriza secundă a consemnat o nouă prestație sub așteptări pentru formația bihoreană. Ofensiva a suferit din toate punctele de vedere. Multe greșeli în dribling și în construcție, multe aruncări contestate, însă și cele deschise au fost în număr mare imprecise. De altfel,Oradea a înscris doar zece puncte în sfertul al 3-lea, unul încheiat cu scorul de 45-45.

Oradea a avut o perioadă de peste cinci minute de joc efectiv fără punct marcat. Aceasta a acoperit ultima parte a sfertului 3 și prima din sfertul 4. De la plus trei s-a ajuns la minus șase, dar CSM-ul a revenit de trei ori la un singur punct, iar Lennard Freeman a transformat două aruncări libere pentru a aduce gruparea roș-albastră în avantaj, scor 61-60, în penultimul minut de joc. Răspunsul a venit de la Sayeed Pridgett, autor a unui coș de trei puncte după ce tot el a ratat primele șapte astfel de încercări. Orădenii au avut ultima posesie, dar nu au putut să o fructifice, Tarolis și Richard fiind impreciși.

Donatas Tarolis a totalizat 21 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Erick Neal a adăugat 12 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, iar Lennard Freeman a terminat cu 9 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett și Paulius Petrilevicius au înscris câte 13 puncte pentru Rapid București.

Parcursul CSM CSU Oradea în Cupa României se oprește în faza semifinalelor.

Foto: Roby Boros