CSM CSU Oradea se situează pe primul loc al Conferinței B din Liga Națională la jumătatea primei faze din sezonul 2022/23

Turul primei faze din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 s-a încheiat la mijlocul acestei săptămâni, atunci când au fost programate meciurile etapei a 9-a. La jumătatea primei părți a campionatului național al României, CSM CSU Oradea se situează pe primul loc în cadrul Conferinței B.

Roș-albaștrii au înregistrat șapte victorii din opt partide disputate și au o serie activă de șase succese în campionat. CSM-ul are un total de 15 puncte cu unul mai mult decât următoarea clasată. Până la această oră, CSM CSU Oradea a înregistrat un singur eșec în campionat, pe 16 Octombrie, la Timișoara.

Formația antrenată de Cristian Achim are 4-0 în partidele de pe teren propriu și 3/1 în cele susținute în deplasare. Orădenii au o medie de 85.4 puncte marcate pe meci, respectiv 68.8 încasate, fiind lideri ai Conferinței B la ambele capitole.

Situația în clasament la jumătatea Conferinței B este următoarea:

1. CSM CSU Oradea – 7/1
2. SCM Ohma Timișoara – 6/2
3. Dinamo București – 5/3
4. CSM Galați – 5/3
5. CSO Voluntari – 4/4
6. CSM Athletic Constanța – 3/4
7. Steaua București – 3/4
8. CSM Focșani – 2/6
9. Laguna București – 0/8

Meciul dintre Steaua București și CSM Athletic Constanța, contând pentru prima etapă a competiției, a fost amânat. Este încă neclar la ce dată se va recupera acest joc.

Returul demarează sâmbătă (10.12), însă CSM CSU Oradea va sta. Primul meci al roș-albaștrilor în competiția internă se va desfășura pe 17 Decembrie anul curent, la Voluntari. Vom reveni cu o confirmare a orei de începere pentru acest meci. Ultima etapă din prima fază a campionatului va avea loc pe 28 Ianuarie 2023.

Amintim că în sezonul 2022/23, sistemul competițional prevede repartizarea echipelor angrenate în Liga Națională în două conferințe pentru prima fază din sezonul regulat. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă, primele cinci clasate la încheierea ultimei etapei calificându-se în TOP 10.

Rezultatele înregistrate împotriva echipelor clasate în primele cinci în propria conferință se contabilizează pentru TOP 10. Astfel, în faza a 2-a fiecare echipă joacă în dublă manșă în compania echipelor situate pe primele cinci poziții în cealaltă conferință. TOP 10 demarează pe data de 4 Februarie 2023.

Foto: Roby Boros