CSM CSU Oradea și-a descoperit adversarii din faza de calificare a Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23: FC Argeș Pitești și CSM Petrolul Ploiești!

Luni (25.07), la Ploiești, a avut loc ceremonia de tragere la sorți a grupelor din faza de calificare a Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23. Totodată s-a organizat și o licitație pentru atribuirea gazdelor celor șase turnee de calificare.

Potrivit sistemului competițional adoptat, echipele înscrise în competiție – 18 la număr – au fost repartizate prin tragere la sorți în șase grupe de câte trei echipe fiecare. Tragerea la sorți s-a organizat fără restricții și fără capi de serie.

În urma extragerii s-a stabilit că CSM CSU Oradea se va duela cu FC Argeș Pitești și CSM Petrolul Ploiești, în perioada 1-3 Octombrie anul curent. Aceste echipe alcătuiesc Grupa A. Turneul se va desfășura la Ploiești. Programul turneului:

  • 1 Octombrie (Sâmbătă), CSM Petrolul Ploiești vs CSM CSU Oradea
  • 2 Octombrie (Duminică), CSM CSU Oradea vs FC Argeș Pitești
  • 3 Octombrie (Luni), FC Argeș Pitești vs CSM Petrolul Ploiești

Astfel, CSM CSU Oradea se va duela cu ocupantele locurilor 4 și 9 în precedenta ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Toate cele trei protagoniste ale Grupei A au fost eliminate în primul tur al Cupei României în ediția 2021/22.

Componența celorlalte grupe din faza inaugurală a competiției:

Grupa B – SCM U Craiova, Laguna București, BC Athletic Constanța
Grupa C – U-BT Cluj-Napoca, CSA Steaua București, Dinamo București
Grupa D – CSM Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, CSM Tîrgu Mureș
Grupa E – BC CSU Sibiu, CSM Târgu Jiu, SCM Ohma Timișoara
Grupa F – Rapid București, CSM Focșani, CSM Galați

Ocupanta locului 1 la încheierea evenimentului se califică la turneul final, programat a se desfășura în perioada 11-15 Februarie 2023. Cele mai bune două locuri 2 (din totalul de șase grupe) avansează și ele la Final 8.

Vom reveni cu informații detaliate referitor la programul jocurilor din cadrul turneului de calificare.