CSM CSU Oradea și-a descoperit culoarul în calificările Basketball Champions League – ediția 2024/25

Miercuri (26.06), la Mies (Elveția), s-a desfășurat tragerea la sorți a confruntărilor din calificările și grupele Basketball Champions League – ediția 2024/25. CSM CSU Oradea, din postură de vicecampioană a României, a fost acceptată pe tabloul calificărilor în această întrecere.

În urma extragerii s-a stabilit numele adversarului din primul joc al turneului de calificare, precum și culoarul pe care echipa roș-albastră ar urma să-l aibă în cursă pentru obținerea unui loc în grupele BCL. Iată ce au decis sorții:

Turneul de calificare Nr. 3
– Meciul 1: vs Caledonia Gladiators (GBR)
– Meciul 2 (dacă câștigă primul joc): vs PAOK Salonic (GRE)
– Meciul 3 (dacă câștigă primele două jocuri): vs Cholet Basket (FRA), Heroes Den Bosch (NED) sau PetkimSpor (TUR)

Turneul de calificare se va desfășura în perioada 15-22 Septembrie 2024. Locul de desfășurare urmează să fie stabilit și anunțat pe parcursul lunii Iulie 2024.

Dacă avansează în grupele Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va juca în Grupa B, alături de Unicaja Malaga (Spania, deținătoarea trofeului), Filou Oostende (Belgia) și King Szczecin (Polonia). Grupele BCL demarează pe 1 Octombrie 2024.

În cazul în care nu se califică în grupele Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va juca în FIBA Europe Cup – ediția 2024/25. Vom reveni ulterior cu informații referitor tragerea la sorți pentru această competiție.