CSM CSU Oradea și Dinamo București se duelează marți (03.05), în Meciul 1 din sferturile de finală LNBM

Playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22 demarează marți (03.05). CSM CSU Oradea, ocupantă a locului al 2-lea în sezonul regulat, întâlnește Dinamo București, locul 7 și formația cu cele mai multe titluri naționale din istoria disciplinei în România.

Meciul 1 se dispută la Arena Antonio Alexe din Oradea, cu începere de la ora 18:45. Partida va fi transmisă în direct la TV, pe DigiSport și PrimaSport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).

Roș-albaștrii au o serie activă de opt victorii. Aceasta i-a ajutat să urce pe locul al 2-lea la încheirea sezonului regulat. CSM-ul vine după o victorie entuziasmantă, repurtată pe terenul lui CSO Voluntari în ultima etapă din sezonul regulat. În schimb, Dinamo București a câștigat cinci din ultimele șapte partide și a marcat ultimele 16 puncte ale partidei cu SCM U Craiova, în ultimul joc disputat.

Se anunță o confruntare interesantă. Bucureștenii alcătuiesc o echipă combativă, cu calitate atletică și care își dorește să lase totul pe teren din punct de vedere al efortului. Aceasta este eticheta antrenorului Hakan Demir. De altfel, de la venirea acestui antrenor la cârma echipei, formația alb-roșie a câștigat 10 din cele 16 partide disputate.

Amintim că CSM CSU Oradea a repurtat două victorii asupra lui Dinamo București în sezonul regulat. Prima s-a consemnat în luna octombrie anul trecut, în capitală, pe vremea când antrenor era Hristu Șapera. Rezultatul final al acelui meci, în care Kris Richard a absentat, a fost de 77-61. În retur, la Oradea, într-un meci desfășurat în urmă cu mai puțin de o lună, CSM-ul s-a impus cu scorul de 79-67. La cârma lui Dinamo era deja actualul antrenor, dar ambele echipe au fost lipsite de câte doi jucători.

Similar lui CSM CSU Oradea, formația din București are în componență șapte jucători străini. Trebuie notat că Nenad Miljenovic nu a mai jucat de două luni, însă Dinamo va conta cu certitudine pe serviciile lui Ricky Tarrant Jr și Justin Jackson, aceștia neavând drept de joc în precedenta confruntare directă.

CSM CSU Oradea mizează pe un lot complet de jucători. Echipa se pregătește pentru startul playoff-ului cu un moral bun și încrezătoare în propriile forțe, dar conștientă de faptul că Dinamo București în actuala versiune poate să fie un oponent extrem de periculos. Roș-albaștrii vor avea nevoie de contribuția propriilor suporteri, aceștia fiind așteptați în număr cât mai mare la Arena Antonio Alexe.

Bilete se pot achiziționa AICI, cu precizarea că abonamentele sunt valabile pentru toate partidele disputate pe teren propriu în playoff.