CSM CSU Oradea suferă al 3-lea eșec stagional

CSM CSU Oradea a fost învinsă de SCM U Craiova, scor 79-84, în cadrul ultimului meci la turneul 6B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Evenimentul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind transmis în direct pe FRB TV și Superbet România (YouTube).

Partida a demarat modest de ambele părți. Niciuna dintre protagoniste nu a reușit să intre în ritm pe faza ofensivă, însă CSM-ului s-a aflat la conducere pe parcursul primelor minute de joc. A urmat un parțial de 11-0 cu care Craiova a trecut în avantaj, unul pe care l-a menținut pe tot parcursul primei reprize. Finalul secvenței a 2-a a consemnat un ușor reviriment al CSM-ului, Aaron Broussard marcând ultimul coș pentru a strânge la 37-40.

Repriza secundă nu a adus schimbarea în pofida finalului de sfert al 2-lea în care CSM-ul s-a apropiat. Echipa din Craiova s-a desprins din nou și a menținut un avantaj considerabil pentru tot restul confruntării. Circulația mingii, găsirea soluțiilor optime în faza de atac și nivelul general de joc au fost net favorabile alb-albaștrilor. Aceștia au controlat finalul partidei, chiar dacă orădenii au izbutit să se apropie pe tabela de marcaj din nou înspre finalul jocului.

Doar 13 pase decisive, multe imprecizii, dar și o accidentare a lui Nikola Markovic, respectiv problemele cu greșelile personale pentru Arturas Valeika au pus în dificultate CSM-ul. Trebuie notat că de cealaltă parte, Craiova a jucat fără Goran Filipovic și Mate Vucic, dar a avut o seară foarte bună ca echipă.

Aaron Broussard a totalizat 28 puncte, 5 intercepții, Stepehn Holt a adăugat 9 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Arturas Valeika a terminat cu 8 puncte, 11 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Payton Henson a reușit 28 puncte, 4 recuperări, Dino Cinac a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, iat Bogdan Țîbîrnă și Dragoș Diculescu au avut câte 10 puncte fiecare pentru Craiova.

CSM CSU Oradea are 8-3 la general în urma acestui rezultat. Următoarea provocare pentru roș-albaștri este turneul FIBA Europe Cup, programat la Istanbul, între 26 și 29 ianuarie.