CSM CSU Oradea suferă primul eșec pe teren propriu în faza a 2-a din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Tsmoki Minsk, scor 73-89, în etapa a 3-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida a avut loc miercuri (08.01), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Partida a început cu Watson, Richard, Broussard, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii s-au instalat la conducere, scor 4-0 și 11-4, dar reacția vizitatorilor a fost tăioasă. Apărarea agresivă s-a transformat în ofensivă eficientă, iat Minsk a trecut în control cu un parțial de 17-4. Broussard a stabilit scorul la prima pauză, de 17-21.

Oaspeții au continuat să marcheze cu precizie de la semicerc. De asemenea, Minsk a avut un plus de energie și a controlat lupta la recuperare, reușind să-și mărească avantajul. Oaspeții au avut sub control întreaga secvență a 2-a, Sean Barnette având o replică, dar insuficient pentru a aduce CSM-ul aproape pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea partidei a fost de 46-34.

Repriza secundă a aparținut vizitatorilor. Aceștia s-au menținut în control pe tabela de marcaj. CSM-ul a încercat să revină, reușind să revină la mai puțin de zece puncte, dar nu a izbutit sub nicio formă să pună în dificultate echipa bielorusă. Scorul cu zece minute înainte de final era de 56-64.

În debutul secvenței decisive formația orădeană nu a găsit soluții în atac. Defensiva roș-albaștrilor a fost solidă în primele minute, însă continuarea a fost de cu totul altă natură. Minsk s-a dezlănțuit în atac și a mărit diferența la 16 lungimi, ecart ce ar putea să cântărească mult în economia acestei grupe.

Sean Barnette a totalizat 18 puncte, Giordan Watson a adăugat 14 puncte, Dragan Zekovic a terminat cu 12, iar Aaron Broussard a bifat 10 puncte și 8 recuperări. Rob Lowery a reușit 21 puncte, Alex Gavrilovic a adăugat 20 puncte, 6 recuperări, iar Maksim Salah a izbutit 15 puncte, 7 recuperări.

Branko Mirkovic, fost jucător la CSM CSU Oradea, a totalizat 8 puncte, 10 pase decisive și 7 recuperări pentru formația din Minsk. El a fost primit cu brațele deschise de publicul orădean la prezentare, dar și înaintea acesteia, când conducerea CSM Oradea i-a înmânat o plachetă.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are 1-2 la general, iar Tsmoki Minsk are 2-1 la general.