CSM CSU Oradea susține primul meci din noua ediție a Ligii Naționale de baschet pe teren propriu

Miercuri (04.10), cu începere de la ora 19:00, la Sala Polivalentă Oradea Arena, se va desfășura meciul cu BC CSU Sibiu, contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida opune două dintre reprezentantele României în cupele europene în actualul sezon competițional.

Va fi primul joc disputat de CSM CSU Oradea în noua ediție de campionat. Roș-albaștrii au obținut calificarea la turneul final de Cupa României, în urma fazei de calificare desfășurată la mijlocul lunii Septembrie anul curent. În schimb, bihorenii au ratat accesul în grupele Basketball Champions League, urmând să continue aventura europeană în FIBA Europe Cup.

În cea din urmă competiție evoluează și BC CSU Sibiu. Echipa de pe Cibin revine în arena internațională după o absență de două sezoane. Amintim că CSU s-a clasat pe locul al 3-lea, cucerind medalia de bronz în precedenta ediție de campionat. Va fi practic o reeditare a semifinalei LNBM din sezonul trecut, încheiată cu scorul general de 3-0 în favoarea CSM CSU Oradea.

Formația sibiană a obținut calificarea la turneul final de Cupa României după ce a obținut două victorii în cadrul fazei de calificare. CSU a participat la turneul de la Constanța, acolo unde a trecut de CSM din localitate și de CS Vâlcea. Pe cea din urmă CSU Sibiu a învins-o și în prima etapă din Liga Națională, meci disputat la Sala Transilvania.

Meciul dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu se va desfășura pe 4 Octombrie anul curent, cu trei zile mai devreme decât data programării inițiale. Modificarea se datorează solicitării clubului sibian și Federației Române de Baschet, deoarece la 7 Octombrie 2023 un jucător al echipei sibiene se va afla în programul echipei naționale 3×3 a României la un eveniment internațional.

Bilete pentru primul meci de pe teren propriu în noua ediție de campionat se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile.

Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport.