CSM CSU Oradea va juca într-o grupă de cinci echipe în prima fază a Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea va face parte dintr-o grupă de cinci echipe în faza inaugurală a Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Luni (28.09), la sediul Federației Române de Baschet, s-a desfășurat o scurtă tragere la sorți prin intermediul căreia s-a stabilit repartizarea echipei CSM Miercurea Ciuc în grupele competiției menționate.

Formația din județul Harghita a fost repartizată în Grupa B, cea din care face parte și CSM CSU Oradea.

În urmă cu exact o săptămână s-a stabilit componența grupelor, atunci fiind repartizate celelalte formații angrenate în Cupa României. Pe parcursul săptămânii trecute s-a clarificat situația echipei U-BT Cluj-Napoca, deținătoarea trofeului, în raport cu prima fază a Cupei României în contextul participării acestei formații în calificările Basketball Champions League.

Așadar, componența grupelor în faza inaugurală a Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21 se prezintă în felul următor:

– Grupa A – U-BT Cluj, Dinamo Stiinta București, BCMU FCA Pitesti, CSM Galati
– Grupa B – CSM CSU Oradea, Steaua București, SCM Craiova, Athletic Constanta, CSM Miercurea Ciuc
– Grupa C – BC CSU Sibiu, SCM Timisoara, CSO Voluntari, CSM Tg Jiu

CSM Focșani și CSM Mediaș nu vor juca în Cupa României.

Primul turneu va avea loc în perioada 17-21 octombrie.

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Potrivit deciziei Consiliului Director din 21 septembrie 2020, ocupantele primelor două locuri și 2 dintre cele mai bune două locuri 3 se califică pentru turneul final. O săptămână mai târziu, Consiliul Director a votat va în cele din urmă turneul final să fie de opt echipe (Final 8).