CSM CSU Oradea va lua startul în Campionatul Național U14 Masculin – ediția 2022/23 pe teren propriu

Federația Română de Baschet a anunțat componența grupelor în prima fază a Campionatului Național U14 Masculin – ediția 2022/23. CSM CSU Oradea a înscris echipa care a cucerit medaliile de argint în sezonul precedent la categoria U13, în urma turneului final de la Ploiești.

Sportivii generației 2009 vor juca în prima fază a campionatului repartizați în 11 grupe de câte patru echipe fiecare. CSM CSU Oradea a fost repartizată în Grupa 1, alături de SCM Ohma Timișoara, LPS Bihorul Oradea și BC Valbon Arad. Se joacă în cadrul a două turnee, pe sistemul fiecare cu fiecare de câte două ori.

Primul turneu din cadrul acestei faze a competiției va avea loc la Oradea, la sfârșitul săptămânii în curs. Meciurile se vor desfășura la Sala de sport a Colegiului Economic Partenie Cosma.

Calendarul fazei 1
– Turneul 1 – 1/2 Octombrie (trei meciuri pentru fiecare echipă)
– Turneul 2 – 15/16 Octombrie (trei meciuri pentru fiecare echipă)

Data limită pentru solicitarea organizării de turnee în cadrul turneului 1 este 27.09.

Primele trei clasate se califică în faza a 2-a, acolo unde vor juca 36 de echipe, repartizate în alte șase grupe de câte șase echipe fiecare. Aici vor exista patru turnee, rezultând jocuri pe sistemul fiecare cu fiecare de câte două ori.

Primele patru clasate în grupele din faza a 2-a avansează în faza semifinală. Aici vor există două grupe valorice, respectiv câte două grupe de șase echipe fiecare/grupă valorică.

La turneul final vor avansa cele mai bune opt echipe.

Regulamentul specific al CN U14 Masculin – ediția 2022/23, alături de informații referitor la sistemul competițional, calendar, respectiv alte informații utile se găsesc AICI.