CSM Oradea a fost eliminată din Cupa României la handbal masculin – ediția 2018/19

CSM Oradea a fost învinsă în primul tur al Cupei României la handbal masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de George Tăutu a fost depășită de CSM Bacău, scor 22-35. Partida a avut loc luni (15.10), la Arena Antonio Alexe.

Partida a fost controlată de formația băcăuană. Aceasta s-a instalat la conducere și s-a desprins la mai multe posesii încă din primele minute de joc. Liberț și Munea au încercat să țină Oradea aproape, însă scorul la jumătatea confruntării era de 10-18. Raportul de forțe nu s-a schimbat nici în repriza a 2-a. CSM Bacău a continuat să marcheze cu regularitate, în timp de ofensiva bihoreană a rămas dependentă de același tandem. Astfel diferența a trecut de zece lungimi până la final.

Cosmin Liberț a punctat de opt ori, iar Devid Munea a adăugat șase goluri pentru CSM Oradea. Ceilalți marcatori ai CSM Oradea au fost: Munteanu și Radu – 2 goluri fiecare, Crăciun, Bondor, Anton și Pomian – 1 gol fiecare.

CSM Oradea a evolut în următoarea formulă: CSM Oradea: Robert Ene, Petru Pomian, Bogdan Munteanu, Adrian Mihăilescu, Devid Munea, Cătălin Crăciun, Daniel Marchiș, Bogdan Cîrchea, Flaviu Duma, Codrin Zamfir, Răzvan Radu, Eduard Szilagyi, Lucian Criste, Cosmin Liberț, Vlad Bondor.

Acesta este primul eșec stagional pentru CSM Oradea. El vine la capătul unei serii de trei meciuri consecutive pe teren propriu. Formația antrenată de către George Tăutu părăsește Cupa României, dar continuă aventura în Seria D a Diviziei A.

Următorul meci al echipei de handbal este programat pentru luni (22.10), la Sibiu, cu formația din localitate. Partida contează pentru etapa a 5-a și opune ultima, respectiv prima clasată în serie. Este un duel între singura echipă care nu a câștigat și singura care nu a pierdut în Seria D pe parcursul primelor patru etape.

Foto: Roby Boros