CSM Oradea avansează în finala Cupei României la polo pe apă

CSM Oradea s-a calificat în finala Cupei României la polo pe apă – ediția 2023/24. Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a învins Rapid București, scori 19-8, în penultimul act al turneului organizat la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Partida a fost controlată de formația gazdă. Aceasta s-a desprins la trei goluri în prima repriză și conducea cu 8-3 la jumătatea întâlnirii. Ecartul a continuat să crească, scorul cu opt minute înainte de final fiind de 12-5. Ultima repriză a consemnat un parția de 7- 3în favoarea orădenilor.

Filip Gardasevic a înscris de cinci ori, David Belenyesi a adăugat trei goluri, Vlad Dragomirescu, Darian Luncan și Levente Vancsik au înscris de câte două ori, iar Mihai Fitero, Nichita Ilisie, Petar Velkic, Istvan Szabo și Tiberiu Negrean au marcat câte un gol pentru CSM Oradea. De cealaltă parte, Răzvan Rath a punctat de patru ori, iar Horațiu Ilisie a contribuit cu două reușite pentru Rapid.

Finala este programată duminică (17.09), cu începere de la ora 13:00, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Adversar va fi învingătoarea dintre Steaua București și Dinamo București.