CSM Oradea cedează în confruntarea cu Dinamo București din Liga Zimbrilor

CSM Oradea a întâlnit Dinamo București, campioana en-titre a României și formație participantă în EHF Champions League. Meciul s-a disputat marți (31.01), la Arena Antonio Alexe, încheindu-se cu scorul de 28-38. Acesta contează pentru primul eșalon handbalistic al României – ediția 2022/23.

Partida a fost controlată în întregime de bucureșteni. Oamenii lui Xavi Pascual s-au desprins la cinci lungimi în prima jumătate și au dublat avantajul în partea a 2-a. De altfel, Dinamo a găsit soluții în faza de atac pe tot parcursul jocului, CSM-ul neavând aceeași reacție.

Borivoje Djukic a înscris de șase ori, Emilian Turcu și Alexandru Farcaș au punctat de câte cinci ori fiecare, Valentin Ivancenco a marcat patru goluri, iar Mark Kovacs a contribuit cu două goluri pentru CSM Oradea. Alți cinci jucători au înscris câte o dată pentru formația pregătită de către Cosmin Liberț.

În replică, Andrii Akimenko a marcat de șapte ori, Joao Petro Da Silva și Christian Dissinger au marcat câte cinci goluri fiecare pentru Dinamo București.

Acesta a fost primul meci din Liga Zimbrilor ce a beneficiat de statistică îmbunătățită pe noua platformă frhlive.com. Pasionații pot accesa evoluția scorului în direct, raportul detaliat al jocului și o statistică detaliată a întregului meci, atât pe echipă, cât și pentru fiecare jucător în parte. Această platformă a fost testată în premieră la Trofeul Carpați de la Oradea, în luna Decembrie 2022 și a fost acum implementată în premieră la un meci din handbalul masculin românesc.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea are 16 înfrângeri din tot atâtea meciuri. În schimb, Dinamo continuă parcursul fără greșeală în campionatul României.

Următorul meci pentru CSM Oradea are loc sâmbătă (04.02), ora 17:00, la Arena Antonio Alexe. Adversar este CSM Constanța, ocupanta locului 2 în Liga Zimbrilor.

Foto: Roby Boros