CSM Oradea cedează în duelul cu CSM Constanța de la Arena Antonio Alexe în Liga Zimbrilor

CSM Oradea a fost învinsă de CSM Constanța, scor 30-33, în cadrul unui meci din Liga Națională la handbal masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (04.02), la Arena Antonio Alexe.

Jocul a fost controlat de formația din Constanța, mai bine cotată și mai experimentată. Formația de la malul Mării Negre a construit un avantaj consistent de la începutul jocului, scor 3-8 în minutul 10, respectiv 5-12 în minutul 12. Echipa pregătită de Cosmin Liberț nu s-a putut opune superiorității echipei oaspete în niciun moment al primei reprize, deficitul ajungând pentru prima dată la zece lungimi în minutul 20, scor 6-16. La jumătatea partidei tabela de marcaj indica scorul de 10-21.

Pe parcursul reprizei a 2-a, CSM Oradea a oferit o replică mult mai bună. Pentru început a reușit să oprească mărirea ecartului. Amfitrionii au coborât deficitul al mai puțin de zece lungimi, scor 19-28, cu 15 minute înainte de final. Gruparea din Constanța s-a relaxat în ultima parte a meciului, iar CSM-ul a profitat pentru a strânge la doar trei lungimi.

Viorel Boșca (foto) a marcat opt goluri pentru CSM Oradea. El a fost secondat de Ciprian Aungurenci, autor a șase goluri, respectiv de Valentin Ivancenco, cu cinci reușite. Au mai punctat Emilian Turcu – 4 goluri, Csongor Szasz – 3 goluri, Borivoje Djukic, Bogdan Munteanu, Paul Oargă și Marc Kovacs au marcat câte un gol pentru CSM Oradea.

În replică, Micke Brasseleur a marcat de opt ori, Vitaly Komogoroc a avut șapte reușite, iar Zoran Nikolic a marcat în cinci rânduri pentru CSM Constanța.

CSM Oradea rămâne fără punct în Liga Națională după 17 partide disputate. Urmează deplasarea la Bacău, meciul cu formația locală fiind programat pentru sâmbătă (11.02).