CSM Oradea cedează în Meciul 3 al finalei Superligii Naționale la polo pe apă – ediția 2020/21

CSM Oradea a fost învinsă de Steaua București în Meciul 3 al finalei Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2020/21. Rezultatul final al partidei desfășurate sâmbătă (29.05), la bazinul Crișul din Oradea, a fost de 5-7.

Steaua a marcat prima după mai puțin de un minut de joc. Ferenc Czenk a restabilit egalitatea, dar militarii au terminat secvența inaugurală în avantaj, scor 3-1. Ecartul a crescut la trei lungimi, scor 4-1 și 5-2. Al 2-lea gol al gazdelor în acest meci a purtat semnătura lui Alex Popoviciu.

Cea de-a 2-a jumătate a fost aprig disputată. CSM-ul a punctat prin Bogdan Remeș și Vlad Georgescu, reușind să se apropie la o posesie. Steaua a răspuns, după care Silvian Colodrovschi a punctat cu un procedeu clasic pentru un centru și a strâns la 6-5 cu opt minute înainte de final.

Secvența decisivă a fost influențată de miză. Presiunea și-a pus amprenta asupra prestației ofensive a celor două echipe. Nivelul de intensitate consemnat în bazin a atins cote ridicate, lucru ce a favorizat apărarea. Orădenii nu au găsit soluții în atac, irosind inclusiv situații de superioritate numerită. Steaua a înscris în penultimul minut de joc prin Tiberiu Negrean pentru a se desprinde la două lungimi.

Oradea a avut din nou mai multe situații de inferioritate. De asemenea, a terminat meciul fără Ramiro Georgescu și Ferenc Czenk, ambii având câte trei eliminări. De asemenea, CSM-ul a jucat fără Dragoljub Rogac, sârbul fiind suspendat. De cealaltă parte, a absentat Alexandru Gheorghe, precum și antrenorul Aurelian Georgescu.

Marcatorii CSM-ului în acest meci au fost Vlad Georgescu, Alex Popoviciu, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș și Ferenc Czenk. Fiecare a marcat câte un gol. De cealaltă parte, Steaua a avut șase marcatori.

Scorul general a devenit 2-1 pentru Steaua București. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 4 se dispută duminică (30.05), ora 12:00, tot la Oradea, fiind decisiv pentru CSM. Partida va fi transmisă în direct pe LookSport.