CSM Oradea cedează în meciul decisiv al finalei Superligii Naționale la polo pe apă – ediția 2020/21

CSM Oradea a fost învinsă în meciul decisiv al finalei Superligii Naționale la polo pe apă – ediția 2020/21. Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a cedat în Meciul 5 al seriei cu Steaua București. Rezultatul final al partidei desfășurate miercuri (02.06) a fost de 10-3.

Jocul a demarat favorabil echipei orădene. Aceasta a marcat primele două goluri ale partidei prin Alex Popoviciu și Ramiro Georgescu. De asemenea, CSM-ului a avut numeroase momente de joc bune în ambele faze ale jocului. Steaua a reacționat, marcând primul gol spre încheierea secvenței inaugurale, CSM-ul conducând cu scorul de 2-1 după opt minute de joc.

Secvența a 2-a a consemnat revirimentul amfitrionilor. Aceștia au punctat de două ori, trecând pentru prima dată la conducere în acest meci. Jocul ofensiv al formației orădene a fost neproductiv. Scorul la jumătatea partidei era de 3-2 în favoarea Stelei București.

Sfertul al 3-lea a demarat cu două goluri din superioritate numerică pentru bucureșteni, aceștia mărindu-și avantajul pe tabela de marcaj la trei lungimi înainte de jumătatea acestei perioade de joc. Replica a venit de la stângaciul Dragoljub Rogac, dar Alexandru Gheorghe a completat un hat-trick după o minge parată de Gojko Pijetlovic, ricoșată în brațele jucătorului de la Steaua. Scorul la intrarea în secvența decisivă a fost de 7-3.

Orădenii au irosit un penalty în debutul secvenței decisive, după care au fost impreciși pe un contraatac. Totul pe fondul epuizării timpului de joc. Avantajul Stelei a crescut spre jumătatea acestei perioade de joc. Finalul partidei nu a schimbat situația, ofensiva CSM-ului nefiind productivă.

Scorul general al finalei a fost de 3-2 în favoarea Stelei București.

Așadar, sezonul competițional 2020/21 se încheie pentru CSM Oradea pe locul 2 atât în Cupa României, cât și în Superliga Națională la polo pe apă.

Foto: Roby Boros