CSM Oradea cedează la limită în primul meci din turneul de Cupa României la polo – ediția 2022

CSM Oradea a debutat cu stângul la turneul de Cupa României la polo pe apă – ediția 2022. Echipa antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a cedat în cursul serii de joi (14.04), în confruntarea cu Dinamo București, scor 11-12.

Partida a demarat favorabil CSM-ului, care s-a desprins la 5-2 în primele șase minute de joc efectiv. A urmat un parțial de 4-0 în favoarea bucureștenilor, aceștia preluând conducerea. Dinamo conducea la jumătatea partidei, scor 6-5.

A 2-a parte a meciului a fost extrem de echilibrată. CSM Oradea a preluat conducerea, scor 7-6, dar au urmat alte schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Bihorenii au egalat situația la 11 cu mai puțin de trei minute înainte de finală, însă David Bota a marcat golul victoriei pentru Dinamo în ultimul minut al partidei.

Silvian Colodrovschi și Kiril Rustamov au marcat câte 3 goluri, Mateja Asanovic și Nichita Ilisie au punctat de două ori fiecare, iar Ferenc Czenk a avut o reușită pentru CSM Oradea. David Bota, de la Dinamo București, a înscris de cinci ori în această partidă.

CSM Oradea are 0-1 în turneul de Cupa României și urmează să se dueleze cu Politehnica Cluj-Napoca pentru calificarea în semifinale. Meciul se dispută vineri (15.04), cu începere de la ora 11:30. În eventualitatea unei victorii, formația orădeană se va confrunta cu Steaua București în penultimul act al competiției găzduite la Alba Iulia.