CSM Oradea este vicecampioană națională la polo

CSM Oradea este vicecampioană națională la polo pentru a 4-a oară consecutiv. Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a fost învinsă de Steaua București în finala Superligii Naționale – ediția 2018/19. Scorul general a fost de 3-0.

Vineri (24.05), la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, s-a desfășurat Meciul 3 al seriei. Acesta s-a încheiat cu scorul de 7-4.

Partida a demarat în trombă, orădenii marcând la prima acțiune, iar în mai puțin de un minut de la startul confruntării au avut șansa desprinderii, însă au irosit un penalty.

Steaua a replicat și a trecut la conducere, însă CSM-ul a egalat la doi înaintea primei pauze. Formația din capitală a trecut din nou la conducere, având 4-3 pe tabela de marcaj la jumătatea întâlnirii. De notat că Popescu de la Steaua a fost sancționat cu cartonaș roșu, fiind eliminat definitiv cu drept de înlocuire.

În a 2-a jumătate a partidei formația oaspete a rămas în control, desprinzând-se la două goluri cu toată opoziția orădenilor. CSM-ul a avut un nivel defensiv solid, dar în atac a rămas fără inspirație. De altfel, orădenii au irosit un al 2-lea penalty, iar Steaua a marcat ultimele două goluri ale finalei.

Levente Vancsik, Ramiro Georgescu, Grummy Guimaraes și Yusuke Inaba au marcat câte un gol pentru CSM Oradea. Jerko Marinic a replicat cu două goluri, alți cinci jucători de la Steaua marcând câte un gol.

Primele două partide ale finalei, desfășurate în urmă cu două săptămâni la București, s-au încheiat cu 8-7 și 6-4 în favoarea Stelei.

Așadar, sezonul 2018/19 se încheie pentru CSM Oradea cu două finale disputate în competițiile de polo masculin la nivel de seniori – Cupa României și Superliga Națională.