CSM Oradea (generația 2006) a câștigat Cupa Triumf – ediția 2019 la polo

CSM Oradea a câștigat Cupa Triumf la polo – ediția 2019. Evenimentul s-a desfășurat la București, în organizarea Triumf București, fiind destinat categoriei U15 (juniori 3). Meciurile acestui turneu s-au desfășurat la bazinul Floreasca.

La turneu au participat opt echipe, repartizate în două grupe de câte patru. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, primele două clasate calificându-se în semifinale, iar ultimele două clasate continuând în turneul 5-8. Semifinalele s-au disputat în sistem încrucișat, fiind urmate de finală și jocurile de clasament.

Echipa orădeană, antrenată de Christian Șandor, a fost repartizată în Grupa B, alături de Dinamo București, CSȘ 1 Pajura și CSȘ Triumf B. Vineri (20.12) s-au disputat meciurile primelor două etape din grupe, sâmbătă (21.12) dimineața a avut loc runda a 3-a din grupe, iar după-amiază s-au disputat semifinalele. Duminică (22.12) a avut loc ultimul act.

Iată rezultatele obținute de echipa orădeană:

Faza grupelor
vs Triumf București B, scor 24-1
vs Dinamo București, scor 6-5
vs CSȘ 1 Pajura, scor 13-3

Semifinale
vs Triumf București A, scor 10-9

Finala
vs Steaua București, scor 9-8

Așadar, se remarcă faptul că CSM Oradea a obținut victorii pe linie, incluzând trei succese la diferențe de un gol. Acest parcurs a fost cu atât mai impresionant cu cât CSM Oradea e singura echipă ce a participat cu un lot alcătuit în totalitate din sportivi născuți în anul 2006 (mai mici cu un an decât categoria de vârstă).

Lotul de jucători al CSM Oradea la acest eveniment:

 1. Szilagyi Marcu
 2. Balogh David
 3. Bajusz Benett
 4. Ţecu Bogdan
 5. Martin Antoniu
 6. Tokai Mark
 7. Sarkozi Botond
 8. Marinescu Andrei
 9. Şandru Raul
 10. Soponar Ianis
 11. Fitero Mihai
 12. Borbei Marius
 13. Barbely Balint
 14. Nagy Alex
 15. Acatrinei Christopher

Tokai Mark a fost cel mai bun marcator al evenimentului.