CSM Oradea încheie turneul LEN EuroCup de la Rijeka cu o victorie

CSM Oradea a învins SPD Radnicki Kragujevac, scor 9-7, la ultimul meci disputat în cadrul turneului de calificare LEN EuroCup – ediția 2023/24, de la Rijeka (Croația). Pe reprize: 2-3, 1-2, 5-2, 1-0.

Echipa din Serbia a avut inițiativa, CSM-ul restabilind egalitatea la 1 și 2, prin Dragomirescu și Gardasevic. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea lui Radnicki. Formația din Kragujevac s-a desprins la trei lungimi, seria negarivă fiind oprită de către Bogdan Remeș cu un gol marcat din acțiune. La jumătatea partidei, gruparea din Kragujevac conducea cu scorul de 5-3.

Ecatul a crescut în debutul reprizei a 3-a, dar orădenii au reacționat, prin David Belenyesi și Vlad Dragomirescu. Jocul CSM-ului a continuat să producă, Levente Vancsik restabilind egalitatea la 6. Filip Gardasevic a egalat la 7, iar Mihnea Gheorghe a adus primul avantaj lui CSM Oradea în ultimele secunde ale unei reprize bogate în realizări pe tabela de marcaj. Primele șase minute ale reprizei a 4-a nu au adus vreo schimbare pe tabela de marcaj, însă Ferenc Czenk a punctat pentru a dubla avantajul orădenilor cu două minute rămase pe timpul de joc efectiv.

Vlad Dragomirescu și Filip Gardasevic – 2 goluri fiecare, David Belenyesi, Mihnea Gheorghe, Levente Vancsik, Ferenc Czenk și Bogdan Remeș – 1 gol fiecare pentru CSM Oradea. De cealaltă parte, Luka Pljevancic a punctat de 3 ori pentru Radnicki.

CSM Oradea a avut o victorie și două meciuri pierdute la turneul din Croația, clasându-se pe locul al 3-lea. Aventura CSM Oradea în cupele europene pentru sezonul competițional 2023/24 se încheie în urma turneului de la Rijeka.

Sâmbătă (30.09), ora 16:00, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, este programat meciul cu Rapid București, contând pentru prima etapă din Superliga Națională de polo pe apă.