CSM Oradea învinge Rapid București în prima zi a turneului de Superligă de la Brașov

CSM Oradea a învins Rapid București, scor 14-10, în prima zi a turneului 4 din Superliga Națională de polo pe apă – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat vineri (07.04), la Brașov. Pe reprize: 4-4, 4-2, 4-2, 2-2.

Jocul a avut parte de echilibru. Rapid a opus o rezistență remarcabilă pe parcursul primelor două reprize. Feroviarii au reacționat de la 2-0 în favoarea CSM-ului și au preluat conducerea, scor 4-3, 4-3 și 6-5. Orădenii au marcat ultimele trei goluri ale primei jumătăți, încheiată cu scorul de 8-6 în favoarea bihorenilor.

CSM-ul a marcat primele trei goluri ale reprizei a 3-a pentru a se desprinde la cinci lungimi, iar mai apoi la șase. Ultimele două goluri ale partidei au purtat semnătura echipei alb-vișinii, astfel încât s-a stabilit rezultatul final.

Ferenc Czenk a înscris de trei ori, Tiberiu Negrean, Vlad Dragomirescu și Bogdan Remeș au punctat de câte două ori, iar Mihnea Gheorghe, Istvan Szabo, Darian Luncan, Levente Vancsik, respectiv Andrei Marinescu au marcat câte un gol fiecare. De cealaltă parte, Radu Boica, Emil Crăiniceanu și Albert Vătrai au marcat câte două goluri pentru Rapid.

În celălalt meci al zilei, Steaua București a învins pe Dinamo. Rezultatul final a fost de 15-6. Pe reprize: 6-1, 3-0, 3-2, 3-3.

Sâmbătă (08.04), cu începere de la ora 20:00, CSM Oradea se duelează cu Dinamo București, tot la Brașov.