CSM Oradea, locul 7 în ierarhia finală a Campionatului Național U16 Masculin – ediția 2023/24

CSM Oradea a ocupat locul 7 în ierarhia finală a Campionatului Național U16 Masculin – ediția 2023/24. Roș-albaștrii au terminat sezonul competițional și turneul final de la Arena Antonio Alexe cu un rezultat pozitiv.

În jocul de deschidere al zilei de duminică (02.06), CM Oradea a trecut de Laguna București cu scorul de 70-63. A fost o confruntare aprig disputată cu schimbări majore de situație. Bucureștenii s-au desprins la un moment dat la zece puncte (chiar la încheierea primului sfert), dar amfitrionii au reacționat și au izbutit să se desprindă la 11 lungimi pe tabela de marcaj.

Oradea a marcat 28 puncte în ultimul sfert la acest eveniment. Întreaga echipă și-a adus aportul la acest rezultat, o parte a componenților echipei remarcându-se în defensivă ori la recuperare, iar alții au facilitat atacul, fie prin pase decisive și combinații eficiente, fie la finalizare.

Rezultatele complete ale CSM Oradea la turneul final de la Arena Antonio Alexe:

Faza grupelor
– vs Agronomia București, scor 68-70
– vs CSȘ CSM Petrolul Ploiești, scor 36-80
– vs U-BT Cluj-Napoca, scor 55-82

Locurile 5/8
– vs Leii București, scor 72-95

Locurile 7/8
– vs Laguna București, scor 70-63

CSM Oradea a fost recompensată cu trofeul fair play la acest turneu final. Se întâmplă pentru a 2-a oară în acest sezon ca echipele de juniori ale clubului să se remarce prin sportivitate. Același premiu l-a obținut și echipa U13 în cadrul turneului final susținut la București în urmă cu câteva săptămâni.

Formația antrenată de Melania Kokovay și Erik Zoltan a avut un bilanț general de 12 victorii și 9 înfrângeri în CN U16 Masculin – ediția 2023/24.

Componența lotului: David Băran, Andrei Meșter, Alexandru Morariu, Bogdan Pînzaru, Andrei Topai, Eduard Toth Șerbescu, Mihnea Dimitriu, Adelin Dunca, Bogdan Bacuciu, Mario Bala, Rareș Rosmenteniuc, Armin Mihai Ignat, Matei Sere, Iosua Florin Pali, David Ștefan Dobă, Patrik Laslău.

CSȘ CSM Petrolul Ploiești și-a apărat titlul național la generația 2008. Această formație a încheiat un nou sezon neînvinsă pe plan național. Podiumul a fost completat de CSU Andu Sibiu și LPS Tîrgu Mureș.

Foto: Roby Boros