CSM Oradea organizează turneul memorial Andrei Drăghici la polo pe apă

CSM Oradea organizează ediția inaugurală a turneului memorial Andrei Drăghici la polo pe apă. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-3 Septembrie 2023, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Competiția are caracter internațional și deschide o lună Septembrie foarte bogată în activitate pentru secția de polo pe apă de la CSM Oradea. Turneul reunește patru echipe din trei țări învecinate: Vojvodina Novi Sad (Serbia), Miskolc (Ungaria), Dinamo București și CSM Oradea.

Evenimentul are ca scop, pe lângă pregătirea sportivă a noului sezon competițional pentru echipele participante, respectiv dorința de a prezenta publicului orădean o avanpremieră pentru competițiile oficiale, intenția de a oferi comunității sportive la modul general și a poloului în special posibilitatea de a-și aminti de memoria unuia dintre tinerii jucători de polo de mare perspectivă ai României, plecat dintre noi mult prea devreme.

Cine a fost Cristian Andrei „Andy” Drăghici

S-a născut pe 24 Decembrie 1998, la Oradea.

În perioada 2006-2014, după mai multe încercări și experiențe de a practica un sport, îndrumat de părinți, a descoperit frumusețea natației devenind practicant al secției de polo pe apa în cadrul echipei de polo a Clubului Sportiv Crișul Oradea.

În anul 2014, fiind component al echipei de polo pe apă CS Crișul Oradea, a obținut locul I la Campionatul Național al României la grupa de copii și juniori III.

În anul 2015, fiind component al echipei de polo pe apă CS Crișul Oradea, a obținut locul I la Campionatul Național al României la Juniori II. Tot în acest an a fost component al echipei naționale de polo pe apă a României – categoria U17 – participant în cadrul delegației României la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene Baku 2015, în Azerbajan.

În anul 2016, fiind component al echipei de polo pe apă CS Crișul Oradea, a obținut locul I la Campionatul Național al României la Juniori II, respectiv locul I la Campionatul Național al României la Juniori I. Tot în acest an a fost component al echipei naționale de polo pe apă a României – categoria U19 – participând la Campionatul European desfășurat la Alphen aan Rijn din Olanda. În vara acestui an a mai participat la un eveniment sportiv de înot Swimathon, eveniment caritabil organizat de Fundația Comunitară Oradea pentru copiii cu sindrom Down.

În perioada 2016-2018 a avut contract de activitate sportivă cu Asociația Sport Club Corona – Sportul Studențesc, iar din anul 2018 până în 26 martie 2022 a fost component al Clubului Sportiv Dinamo București.

Persoanele care i-au fost antrenori și l-au motivat în activitatea sportivă sunt: Marcel Hașaș, Ciprian Cîmpianu, Eugen Băjenaru, Adrian Alexandrescu, Petre Gepian, Vlad Hagiu, Edward Andrei, Gheorghe Dunca, Aurelian Georgescu, Adrian Vamoș, Alexandru Matei.

Vom reveni cu informații referitor la programul jocurilor din cadrul acestui eveniment.

Foto: Cătălin Ionescu / carpati360.ro