CSM Oradea păstrează șanse de calificare între primele patru echipe ale României la categoria U16 Masculin

Ziua 2 la turneul final al Campionatului Național U16 masculin – ediția 2023/24, eveniment organizat la Arena Antonio Alexe din Oradea, a consemnat confruntarea echipei gazdă cu campioana en-titre a României la această generație, CSȘ CSM Petrolul Ploiești.

CSM Oradea nu a reușit să facă față defensivei agresive și organizate a prahovenilor, având mari dificultăți pe faza de atac pe tot parcursul reprizei a 2-a. În prima jumătate a confruntării, CSȘ CSM Petrolul a beneficiat de 20 puncte din partea lui David Rașoga, un sportiv remarcabil, ce s-a evidențiat inclusiv la creație, nu doar la finalizare. La jumătatea partidei scorul era de 36-24 în favoarea echipei pregătite de către Ionuț Ivan.

Sferturile 3 și 4 au consemnat o cădere totală a echipei de pe Crișul Repede. Erorile și impreciziile s-au succedat, lucru exploatat la maximum de ploieșteni. Aceștia au mărit ecartul pe toată durata reprizei secunde.

Într-un meci cu numeroase răsturnări de situație, Leii București au învins Laguna la limită, după un coș marcat în ultima secundă, validat după analizarea reluărilor video. A fost al 2-lea buzzer-beater decisiv consemnat în cadrul turneului de la Oradea.

La meciurile zilei a 2-a, în tribunele Arenei Antonio Alexe au fost prezenți mai mulți jucători legitimați la cluburi din Liga Națională. Printre aceștia s-au remarcat Rolland Torok, Titus Nicoară, Bobe Nicolescu și Luca Năstruț.

Rezultatele complete ale zilei de joi (30.03):

– LPS Tîrgu Mureș vs CSU Andu Sibiu, scor 78-64
– Laguna București vs Leii București, scor 76-78
– U-BT Cluj-Napoca vs Agronomia București, scor 67-63
– CSM CSU Oradea vs CSȘ CSM Petrolul Ploiești, scor 36-80

Situația în clasament după două runde:

Grupa A
1. CSȘ CSM Petrolul Ploiești – 2/0
2. U-BT Cluj-Napoca – 1/1
3. Agronomia București – 1/1
4. CSM Oradea – 0/2

Grupa B
1. Leii București – 2/0
2. LPS Tîrgu Mureș – 1/1
3. CSU Andu Sibiu – 1/1
4. Laguna București – 0/2

Așadar, vineri (31.05) sunt programate ultimele meciuri din grupe. Lupta pentru calificarea în semifinale este complet deschisă, toate echipele aflate în competiție păstrând șanse de accedere în careul de ași.

Iată programul zilei:

– Leii București vs CSU Andu Sibiu – ora 12:15
– CSȘ CSM Petrolul Ploiești vs Agronomia București – ora 14:30
– Laguna București vs LPS Tîrgu Mureș – ora 16:45
– CSM Oradea vs U-BT Cluj-Napoca – ora 19:00

CSM Oradea se poate califica în semifinale dacă învinge la cel puțin trei puncte diferență, iar Agronomia București pierde propriul meci.

Accesul publicului la meciuri este gratuit. Jocurile se desfășoară la Arena Antonio Alexe.

Toate meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube CSM Oradea.

Foto: Roby Boros