CSM Oradea s-a calificat în finala Cupei României la polo – ediția 2023

CSM Oradea a avansat în finala Cupei României la polo pe apă – ediția 2023. Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a învins Rapid București, scor 19-6, în cursul serii de vineri (20.01), în semifinalele competiției organizate la Otopeni.

Jocul a fost controlat în întregime de orădeni. Aceștia s-au desprins la 6-2 după opt minute, respectiv la 12-2 până la jumătatea partidei. Reprizele 3 și 4 au fost mai echilibrate, însă tot CSM Oradea a fost mai bună.

Marcatorii echipei: Istvan Szabo – 4 goluri, Nichita Ilisie – 3 goluri, Mihnea Gheorghe, Darian Luncan și Bogdan Remeș – 2 goluri fiecare, Mateja Asanovic, Tiberiu Negrean, Silvian Colodrovschi, Levente Vancsik, Ferenc Czenk și Ianis Soponar au marcat câte un gol. Albert Vătrai a replicat cu patru goluri pentru feroviari.

Finala Cupei României 2023 opune pe Steaua București și CSM Oradea. Meciul are loc sâmbătă (21.01), ora 12:00, în transmisiune directă pe TVR 3. Va fi cea de-a 4-a confruntare stagională între marile rivale. Fiecare a câștigat o dată, iar un meci s-a terminat la egalitate.