CSM Oradea s-a înscris în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22

CSM CSU Oradea va juca în cupele europene în sezonul competițional 2021/22. Pe parcursul ultimelor zile conducerea clubului a întocmit întreaga documentație și a urmat toți pașii necesari pentru înscrierea echipei de baschet masculin în FIBA Europe Cup.

Roș-albaștrii s-au clasat pe locul al 3-lea la turneul final al ediției 2020/21 în această competiție. CSM Oradea a avut oportunitatea să scrie o importantă pagină de istorie, cucerind medalia de bronz în FIBA Europe Cup, la Menora Mivtachim Arena, o bijuterie în ceea de privește arenele sportive de pe întreaga planetă.

Clubul Sportiv Municipal Oradea a primit girul Federației Române de Baschet pentru participarea în cupele europene în următorul sezon competițional. Acesta este unul dintre pașii pe care orice echipă de club, indiferent de țara de proveniență care intenționează să participe în cupele europene trebuie să-l urmeze (să primească acceptul federației naționale de proveniență). Din postură de loc 2 la finalul sezonului 2020/21 în Liga Națională de baschet masculin, echipa orădeană a avut prioritate pentru înscrierea în FIBA Europe Cup.

Data limită pentru înscrierea echipelor de club în FIBA Europe Cup a fost 16 iulie 2021. Marți (20.07), FIBA Europe a oferit primele informații oficiale cu privire cupele europene – ediția 2021/22. Din păcate acestea sunt puține și foarte neclare. Cert este că:

  • Pe 19 august se va desfășura tragerea la sorți pentru Euroliga feminină, FIBA Europe Cup Women și FIBA Europe Cup.
  • Pe 25 august se va desfășura o ședință Zoom prin intermediul căreia se vor stabili datele și orele de disputare ale meciurilor.

Lipsesc informații concrete cu numărul și numele echipelor participante în cupele europene organizate de FIBA Europe. Concret, nu se știe dacă CSM Oradea va fi acceptată direct în grupele FIBA Europe Cup sau va trebui să joace tur(uri) preliminar(e). Informații suplimentare vor fi oferite de organizator cel târziu la începutul săptămânii următoare.

Acesta va fi cel de-al 8-lea sezon din istoria secției de baschet a CSM Oradea când echipa participă în cupele europene.

Foto: FIBA.basketball