CSM Oradea s-a înscris în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23

Secția de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea și-a depus candidatura pentru un loc în următoarea ediție FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii intenționează să participe în cupele europene pe parcursul sezonului competițional 2022/23, plănuind astfel să dispute primul meci internațional de baschet în Oradea Arena.

Clasată pe locul al 3-lea în ediție 2021/22 a Ligii Naționale de baschet masculin, având un bogat istoric în cupele europene, incluzând un număr de 43 partide susținute în FIBA Europe Cup și un total de 77 jocuri oficiale în cupele europene, echipa Clubului Sportiv Municipal din Oradea își dorește o nouă campanie la nivel internațional.

Amintim că CSM CSU Oradea este deținătoarea celui mai îndelungat parcurs în cupele europene pentru o echipă de baschet din România ca număr de meciuri jucate. Este vorba despre un număr de 20 partide disputate la nivel internațional în sezonul competițional 2016/17.

Roș-albaștrii au obținut medalia de bronz în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21, performanță stabilită în urma turneul final de la Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv, cea mai veche sală de mare capacitate din Europa. În sezonul 2021/22, CSM Oradea a avansat până în sferturile de finală ale aceleiași competiții.

În cursul zilei de marți (14.06), CSM Oradea a depus documentația necesară pentru a îndeplini primul pas în ceea ce privește înscrierea în cupele europene.

Conștienți de faptul că jocul internațional oferă o nouă dimensiune jocului de baschet, dar și o cu totul altă experiență tuturor părților implicate, de la jucători și antrenori, la management și suporteri, bihorenii vizează cea de-a 9-a campanie în cupele europene, a 7-a consecutivă și tot a 7-a în FIBA Europe Cup.

Data limită pentru înscrierea în competițiile organizate sub egida FIBA Europe pentru stagiunea 2022/23 este 1 Iulie 2022. Așadar în următoarele mai bine de două săptămâni toate echipele care și-au câștigat pe teren dreptul de a candida pentru un loc în cupele europene se pot anunța, urmând ca ulterior, în funcție de numărul echipelor participante, să se stabilească sistemul competițional, respectiv necesitatea organizării de tururi preliminare.

Tragerea la sorți a jocurilor din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23 va avea loc la Munchen, pe 14 Iulie 2022.