CSM Oradea susține prima manșă din sferturile de finală LEN EuroCup – ediția 2022/23 în Grecia

Echipa de polo CSM Oradea se deplasează în Grecia, acolo unde are programată prima manșă din sferturile de finală LEN EuroCup – ediția 2022/23. Adversar este Panionios GSS. Este a 3-a prezență între primele opt echipe ale acestei competiții pentru echipa Clubului Sportiv Municipal din Oradea după finala din 2017 și semifinala din 2019.

Formația antrenată de către Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor dispută primul meci după eșecul suferit la limită în finala Cupei României. CSM Oradea a luptat remarcabil în confruntarea cu Steaua București, reușind să reacționeze după un start modest de partidă, a preluat conducere și s-a desprins la două goluri, însă a căzut în secvența decisivă și a fost învinsă la limită de rivala de tradiție. Așadar, CSM Oradea va încerca să reacționeze după dezamăgirea ratării primului trofeu stagional.

După turneul de Cupa României organizat la Otopeni, echipa de polo s-a mutat în București, acolo unde a efectuat mai multe ședinte de antrenament. Marți (24.01) este programată deplasarea în Grecia, CSM Oradea având programate alte două antrenamente în bazinul în care se va desfășura meciul cu Panionios.

Panionios a terminat prima fază a campionatului din Grecia pe locul al 2-lea în grupa din care a făcut parte, cu 12 victorii din 14 partide disputate. Pe plan intern a cedat de două ori în fața lui Olympiacos Pireu. Între timp a obținut o victorie în primul meci din faza a 2-a a campionatului elen și se situează pe locul al 3-lea în clasamentul general cumulat în grupa valorică principală. Aici este devansată de Olympiacos Pireu și Vouliagmeni, dar se situează în fața lui Apollon Smirnis.

Pe plan european, atât CSM Oradea, cât și Panionios au început campania stagională în LEN Champions League. Ambele au avansat în playoff-ul fazelor de calificare. Grecii au fost învinși de maghiarii de la Ujbuda, după care au continuat în optimile de finală LEN EuroCup. Aici, Panionios a învins în dublă manșă pe Partizan Belgrad. Reamintim că CSM Oradea a eliminat pe Steaua București în optimile de finală ale acestei competiții.

Prima manșă a confruntării dintre Panionios și CSM Oradea are loc miercuri (25.01), ora 20:00, în Glyfada. Returul se va desfășura pe 8 Februarie, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Câștigătoarea dublei pătrunde în careul de ași al LEN EuroCup – ediția 2022/23.

Foto: Roby Boros