CSM Oradea va juca în întrecerea locurilor 5-8 la turneul final al Campionatului Național U16 Masculin – ediția 2023/24

Faza grupelor de la turneul final al Campionatului Național U16 Masculin – ediția 2023/24 la baschet s-a încheiat vineri (31.05). În urma rezultatelor înregistrate s-au stabilit confruntările din semifinale, respectiv în competiția destinată locurilor 5-8 în cadrul evenimentului ce reunește cele mai bune echipe ale României la generația 2008-09.

CSM Oradea nu a reușit să se ridice la nivelul adversarului în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca. Jocul a avut caracter decisiv pentru calificarea între primele patru echipe ale României, pe lângă deja tradiționalele dueluri între cele două cluburi, atât la juniori, cât și la seniori. Rezultatul final a fost de 55-82, după un joc controlat în întregime de către formația de pe Someș. Elevii Melaniei Kokovay au avut momente bune, dar nu au găsit constanță în exprimare, motiv pentru care nu au reușit să pună în dificultate echipe clujeană.

La meciurile zilei de vineri în tribune, alături de părinți și suporteri, au fost prezenți sportivi legitimați la echipele din Liga Națională stabiliți în Oradea, dar și antrenori cunoscuți, precum Marcel Țenter sau Milorad Perovic.

Celelalte rezultate ale zilei a 3-a la turneul final:

– Leii București vs CSU Andu Sibiu, scor 69-92
– CSȘ CSM Petrolul Ploiești vs Agronomia București, scor 72-62
– Laguna București vs LPS Tîrgu Mureș, scor 60-86

O singură echipă a rămas neînvinsă la turneul final după jocurile din faza grupelor. Este vorba despre CSȘ CSM Petrolul Ploiești. Formație neînvinsă de la startul actualului sezon competițional, campioana en-titre la generația 2008 și clubul care a câștigat deja titlurile naționale la categoriile U15, U17 și U18 masculin în actualul sezon competițional.

Iată programul meciurilor de sâmbătă (01.06):

Locurile 5-8
– Agronomia București vs Laguna București – ora 12:15
– Leii București vs CSM Oradea – ora 14:30

Semifinale
– CSȘ CSM Petrolul Ploiești vs LPS Tîrgu Mureș – ora 16:45
– CSU Andu Sibiu vs U-BT Cluj-Napoca – ora 19:00

Toate meciurile se desfășoară la Arena Antonio Alexe din Oradea. Intrarea este liberă.

Jocurile sunt transmise în direct pe platforma YouTube CSM Oradea.

Foto: Roby Boros