Cupa României Masculin la polo pe apă – ediția 2023/24 se va desfășura la Oradea

Cupa României Masculin Seniori la polo pe apă – ediția 2023/24 se va desfășura la Bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, în perioada 14-17 Septembrie anul curent.

Decizia a fost luată de către Biroul Federal al Federației Române de Polo, care a luat astfel în considerare solicitarea CSM Oradea de a găzdui evenimentul și a fost anunțată cluburilor în cursul zilei de miercuri (02.08). Astfel, după mulți ani în care turneul de Cupa României s-a desfășurat în alte locații, evenimentul se va desfășura din nou pe malul Crișului Repede.

Sistemul de desfășurare preconizat este direct eliminatoriu. Acesta va fi definitivat în funcție de numărul echipelor înscrise în competiție. Astfel, dacă vor lua startul opt echipe, se vor disputa sferturi de finală, semifinale, turneul 5/8 și jocuri de clasament, respectiv finala și meciul pentru medalia de bronz. Vom reveni cu mai multe informații pe parcurs.

Conform deciziei Biroului Federal, în sferturile de finală se va juca după cum urmează:

– Locul 1 vs Locul 5
– Locul 2 vs Locul 6
– Locul 3 vs Locul 7
– Locul 4 vs Locul 8*

* Potrivit clasamentului final din sezonul competițional 2022/23.

O săptămână mai devreme, adică în perioada 7-10 Septembrie anul curent, bazinul acoperit Crișul din Oradea va găzdui Cupa României Feminin Seniori la polo pe apă – ediția 2023/24.