David Belenyesi a marcat opt goluri pentru România în faza preliminară a Campionatului Mondial U20 la polo – ediția 2023

David Belenyesi a înscris opt goluri în primele două prezențe sub tricolor. Noul component al CSM Oradea a ajutat reprezentativa României să învingă Noua Zeelandă și Peru în cadrul Campionatului Mondial U20 masculin la polo pe apă – ediția 2023. Evenimentul se desfășoară la Otopeni.

Formația antrenată de către Viorel Rus și Răzvan Cristescu a obținut următoarele rezultate:

– vs Noua Zeelandă, scor 15-6
– vs Peru, scor 32-5

Belenyesi a înscris câte patru goluri în ambele partide. El a fost cel mai bun marcator al României în primul meci și a fost desemnat cel mai bun jucător al celui de-al 2-lea.

Prin dubla victoria obținută, România și-a asigurat primul loc în Grupa E la Campionatul Mondial U20 Masculin – ediția 2023. Prima poziție a compatrioților noștri în grupa preliminară nu mai poate fi periclitată de confruntarea directă dintre Noua Zeelandă și Peru, programată luni (12.06).

Următorul meci al tricolorilor are loc marți (13.06), ora 19:30. Adversar este locul 1 din Grupa F. Partida va fi transmisă în direct pe PrimaSport.

Foto: Federatia Romana de Polo (Facebook)