David Karsai face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale U16 Masculin a României

Echipa națională U16 masculin a României s-a reunit pe parcursul acestei săptămâni la București și a demarat pregătirile pentru participarea la Campionatul European Divizia B destinat generației 2006. Evenimentul se va desfășura în perioada 12/20 August anul curent, la Sofia (Bulgaria).

În staff-ul tehnic al echipei naționale U16 masculin a României se află, pe post de antrenor asistent, orădeanul David Karsai. Acesta activează în cadrul Academiei CSM Oradea, acolo unde este antrenor al echipei generației 2007. De asemenea, David a ocupat postul de antrenor asistent la echipa de Liga 1 și a colaborat cu antrenorii de la celelalte categorii de vârstă ale clubului.

De-a lungul sezonului 2021/22, Karsai a participat la mai multe acțiuni ale loturilor sau selecționatelor României la categoriile de vârstă 14 și 15 ani. El lucrează în cadrul lotului național U16 Masculin sub comanda tehnicianului grec Manolis Papamakarios. Din staff-ul tehnic mai face parte și Paula Nica, originară din Oradea, fost colaborator la Academia CSM Oradea, după care a trecut la alte cluburi din țară, precum Dinamo București și CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Lotul lărgit cuprinde 23 de jucători. Pe parcursul primelor patru zile de pregătire staff-ul tehnic va reduce efectivul la 18 jucători cu care se va pleca într-un cantonament în Grecia, la Limnos, pentru o perioadă de două săptămâni și jumătate.

Iată componența lotului lărgit: Alexandru PARJOLESCU, Andrei MIREA, David ORBULESCU, Matei PUICU, Mihnea VLAICU și Alexandru TACHE (CSU Stiinta Slam Bucuresti), Andrei BRISCAN și Luca CIUREA (ABC Leii Bucuresti), Codrut DINU și George ANGELIAN (CSM Ploiesti), Roberto KRUPA (BC CSU Sibiu), Fabritio NEAGU (CSS 5 Bucuresti), Alexandru BOGDAN, Serban JELES, Mihnea ILIE, Tudor DENES, Dragos PARAU și Alin VLADIMIRESCU (CSU ASE Bucuresti), Akos SZENTKUTI, Rares TRANDAFIR, Denis BADALAU și David FANTANA (U-BT Cluj-Napoca), respectiv Serban HORGA (SCM Timisoara).

Ulterior, tricolorii vor continua pregătirea la București și vor susține mai multe meciuri de pregătire. Plecarea la turneul final este programată pentru data de 8 August, iat turneul va demara pe 12 August anul curent.