David Karsai va ghida selecționata României la FIBA YDF de la Ploiești

David Karsai, antrenor în cadrul Academiei CSM Oradea, a fost numit la cârma selecționatei României ce va lua parte la turneul internațional din cadrul circuitului FIBA Youth Development Fund, organizat de Federația Română de Baschet la Ploiești și Blejoi.

Evenimentul se va desfășura în perioada 28/31 Mai anul curent. Alături de selecționata tricoloră, la eveniment și-au confirmat participarea formațiile similare ale Bulgariei, Macedoniei de Nord, Turciei și Kosovo. Circuitul FIBA Youth Development Fund este destinat sportivilor U14 și U15, servind drept o bază de selecție pentru echipa națională a României la categoria U16.

David Karsai este orădean, iar în sezonul competițional 2021/22 s-a aflat în funcția de antrenor al echipei LPS Bihorul CSM Oradea în Campionatul Național U15 (generația 2007). Această formație s-a clasat pe locul al 10-lea la turneul final ce a avut loc în această primăvară. Tehnicianul orădean a participat la mai multe acțiuni ale Federației Române de Baschet pe tot parcursul sezonului 2021/22.

Karsai va fi antrenor principal, urmând să colaboreze cu Ionel Ivan – acesta fiind numit antrenor secund. Cei doi vor avea la dispoziție un efectiv format din 14 jucători. Meciurile se vor disputa în perioada 28/31 Mai, la Sala Olimpia din Ploiești, respectiv la Sala Polivalentă din Blejoi.