De două ori consecutiv 81-80 în LNBM! De două ori coș decisiv chiar înainte de sirenă!

CSM CSU Oradea a obținut două victorii în primele două partide disputate în TOP 10 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Ambele s-au consemnat la diferență de un punct. Ambele cu același rezultat, 81-80.

Pe 4 Februarie 2023, roș-albaștrii au învins FC Argeș Pitești, în deplasare. Coșul victoriei a purtat semnătura lui Kris Richard. Autor al unui coș de trei puncte din colțul terenului. Succesul de la Pitești s-a consemnat pe o revenire de la un deficit maxim de 13 puncte.

O lună mai târziu, pe 4 Martie 2023, CSM-ul a depășit BC CSU Sibiu, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe. Coșul victoriei a purtat semnătura lui Donatas Tarolis. Acesta a înscris prin slam dunk, pe recuperare ofensivă, după ratarea lui Kris. Succesul în acest joc s-a conturat după un deficit maxim de 15 puncte.

Așadar, același rezultat, obținut ca urmare a unor reușite în momente decisive. CSM CSU Oradea nu a strălucit în cele două partide amintite, dar a găsit soluții să obțină victoria. Fără îndoială absolut toată lumea are alte așteptări în ceea ce privește claritatea în exprimare și cursivitatea jocului prestat de roș-albaștri. Cu toate acestea, important este rezultatul final.

În prezent, CSM CSU Oradea are o serie activă de 16 victorii în Liga Națională de baschet masculin. Roș-albaștrii nu au mai pierdut în această competiție din 16 Octombrie 2022, la Timișoara, scor 73-77.

Bilanțul general al echipei în sezonul 2022/23 este de 29 victorii și 6 înfrângeri.

Urmează o perioadă dificilă. Roș-albaștrii au o serie de meciuri importante, în compania unor adversari de top în baschetul românesc. Este vorba despre jocurile cu Rapid București (acasă), SCM U Craiova (deplasare) și U-BT Cluj-Napoca (acasă).

Bilete pentru meciul cu Rapid, programat pentru miercuri (08.03), ora 19:00, la Oradea Arena, se găsesc AICI.

Foto: Roby Boros