Debut cu dreptul în 2023. Victorie pe terenul lui Dinamo București!

CSM CSU Oradea a deschis anul calendaristic 2023 cu o victorie. Roș-albaștrii s-au impus pe terenul echipei Dinamo București, scor, într-un meci contând pentru etapa a 13-a din Conferința B a Ligii Națională de masculin – ediția 2022/23. Rezultatul final a fost de 88-74.

Partida început sub semnul echilibrului. Cele două echipe și-au împărțit momentele de superioritate. Gazdele au avut numeroase vizite la linia de pedeapsă, în special prin Vlad Moldoveanu. Oamenii de poziția 4 au întâmpinat probleme cu greșelile personale în prima jumătate a meciului. Justin Carter a înscris un coș de trei puncte pe sirenă prin care CSM-ul a venit la conducere, scor 21-20.

Secvența a 2-a a fost una de excepție pentru orădeni în ambele faze ale jocului. Aceștia au găsit soluții în atac și au depus un efort remarcabil în defensivă. Avantajul a urcat în mod vizibil spre finalul reprizei, cu un Justin Carter inspirat la creație. După 20 minute de joc scorul era de 49-29.

Repriza secundă a început cu a 4-a greșeală pentru Vlad Moldoveanu, principalul marcator al gazdelor. Acesta a fost retras pe bancă, dar Dinamo a reușit să reducă din handicap. Totuși, Oradea a menținut un avantaj consistent pe tabela de marcaj, Erick Neal având un aport important în atac. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 68-52.

Sfertul decisiv a consemnat mai multe momente de neatenție și relaxare în jocul formației orădene. Dinamo a profitat de acest lucru și s-a apropiat la mai puțin de zece puncte în minutul 35 al partidei. Finalizare a suferit la toate capitolele, inclusiv din situații favorabile. Replica a venit de la Justin Carter, acesta completând o prestație remarcabilă cu un coș de trei punte într-un moment dificil.

Mark Ogden a reușit 18 puncte, 10 recuperări, Erick Neal a totalizat 15 puncte, 9 pase decisive, Donatas Tarolis a bifat 11 puncte, iar Cătălin Baciu a avut 10 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Vlad Moldoveanu a totalizat 22 puncte, 9 recuperări pentru Dinamo.

Este cea de-a 9-a victorie consecutivă în campionat pentru orădeni. CSM CSU are acum un bilanț general de 10-1, fiind lider în Conferința B a Ligii Naționale.