Debut cu dreptul în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a deschis sezonul 2020/21 cu o victorie. Echipa antrenată de Cristian Achim – tehnician aflat la al 14-lea sezon în primul eșalon al țării și al 11-lea la cârma roș-albaștrilor – a învins CSM Târgu Jiu cu scorul de 90-65. Partida s-a desfășurat joi (10.12), la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Partida a fost controlată de roș-albaștri. Aceștia s-au instalat la conducere din primele minute și au construit un avantaj de 14 lungimi în sfertul inaugural. Târgu Jiu a redus din deficit și s-a apropiat la 27-18 după zece minute.

Oradea a intrat în rotație, dar a continuat să găsească soluții în faza ofensivă. Apărarea la perimetru a lăsat de dorit. Gorjenii au marcat opt coșuri de trei puncte în prima repriză, similar CSM-ului. Ambele echipe aveau 50% sau mai bine la acest procedeu după 20 minute de joc. Bihorenii aveau 11 marcatori la jumătatea partidei, când scorul era de 49-38.

În repriza secundă precizia la semicerc a scăzur de ambele părți. Numărul reușitelor a fost în consecință, CSM-ul reușind să controleze jocul, lucru ilustrat din punct de vedere statistic. Roș-albaștrii au marcat mai multe puncte decât oponentul în fiecare sfert al acestei confruntări.

Giordan Watson a totalizat 14 puncte, 6 pase decisive, Dragan Zekovic a adăugat 14 puncte, 4 recuperări, Bobe Nicolescu a reușit 12 puncte, 3 recuperări, Aaron Broussard a izvbutit 11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Stephen Holt a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Kevin Allen a totalizat 20 puncte, 14 recuperări, iar Revaz Rogava a terminat cu 19 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări pentru CSM Târgu Jiu.

În primul meci al zilei, SCM Timișoara a depășit pe CSM Galați cu scorul de 80-78.

Vineri (11.12), ora 19:00, în direct pe FRB TV (YouTube), CSM CSU Oradea se duelează cu CSM Galați. De la ora 16:00, se dispută confruntarea dintre CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *