Debut cu dreptul în turneul de pregătire din Serbia

CSM CSU Oradea a disputat primul joc de verificare în cantonamentul din Serbia, la Zlatibor, în compania echipei locale, câștigătoare a Ligii Adriatice 2 în sezonul precedent. Meciul a avut loc marți (13.09), încheindu-se cu scorul de 111-85.

Staff-ul tehnic al CSM-ului a început meciul cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Richard. Oradea a jucat pe tot parcursul meciului după regulamentul din Liga Națională, oferind minute importante de joc lui Luca Năstruț, pe parcursul secvenței a 2-a.

Bihorenii au avut un ritm de joc excelent. Neal a alimentat ofensiva cu pase inspirate, iar Ogden a fost într-o zi de grație, marcând la fiecare din primele cinci atingeri ale mingii. Richard și-a adus aportul la finalizare, Oradea având 69% la aruncările din acțiune la jumătatea meciului, când scorul era de 59-37.

Repriza a 2-a a început cu Holt în locul lui Nicolescu, însă roș-albaștrii au intrat în joc complet nemotivați. Ei au pierdut toate duelurile, încasând puncte pentru simplul fapt că nu a existat combativitate. Zlatibor s-a apropiat la 13 puncte, dar CSM-ul a terminat secvența a 3-a mai bine, marcând ultimele șase puncte. Neal a transformat de pe semicerc, chiar pe sirenă, pentru a duce scorul la 78-56.

Formația gazdă a fost mai inspirată în sfertul decisiv. Un nou moment de relaxare, prelungit, în jocul formației orădene, a adus pe Zlatibor la 11 puncte cu patru minute rămase de jucat, moment în care Cristian Achim a solicitat un timp de odihnă. La reluare, orădenii au avut două acțiuni solide de apărare, iar Justin Carter a înscris din spatele semicercului, după o acțiune colectivă. Tripla lui Marian Schmidt, la prima sa ofensivă în acest meci, a dus zestrea CSM-ului la 100 cu două minute înainte de final. La următorul atac a înscris Luca Năstruț cu un procedeu similar, iar apoi a venit rândul lui Bobe Nicolescu de două ori.

Mark Ogden a totalizat 20 puncte, 9 recuperări, Erick Neal a adăugat 14 puncte, 12 pase decisive, Stephen Holt a terminat cu 12 puncte, alți trei jucători având cel puțin zece puncte marcate. Fiecare din cei 11 jucători deplasați în Serbia a punctat în acest meci.

Miercuri (14.09), cu începere de la ora 19, CSM CSU Oradea se duelează cu Sloboda Uzice. Meciul se va desfășura în sala din Uzice.