Debut cu victorie în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a deschis playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23 cu o victorie. Roș-albaștrii au învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 87-63, în Meciul 1 din prima fază eliminatorie.

Jocul a demarat modest, nivelul de intensitate și inspirație fiind scăzute. Oradea a fost în avantaj, dar bănățenii au replicat, egalând de două ori și au preluat conducerea pentru o posesie. CSM-ul a reușit să încheie prima secvență mai bine, marcând cu generozitate din spațiul de trei secunde. La prima pauză scorul a fost de 23-18.

Sfertul 2 a fost dominat de bihoreni. Cu Kris Richard indpirat la creație și cu Donatas Tarolis impecabil la finalizare, CSM CSU Oradea a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj, profitând de accidentarea lui Ilija Djokovic, respectiv de lipsa de inspirație în atac a echipei oaspete, care a terminat repriza cu doar 22% la aruncările din acțiune. Scorul la jumătatea partidei a fost de 45-26.

Repriza secundă a demarat similar modului în care s-a terminat prima. Roș-albaștrii au fost net superiori la toate capitolele. Tarolis a rămas perfect la finalizare, iar Erick Neal a fost responsabil cu spectacolul, servindu-l de mai multe ori impecabil pe Mark Ogden. Avantajul a trecut de 30 puncte, scorul cu zece minute rămase de jucat fiind de 72-39.

Ultimul act a revenit bănățenilor. Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a rotit toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj, cu excepția lui Bobe Nicolescu toți componenții echipei fiind limitați la cel mult 20 minute pe parchet.

Donatas Tarolis a reușit 14 puncte, 4 recuperări, Mark Ogden a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, Josh Bostic a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Erick Neal a terminat cu 12 puncte, 5 pase decisive și 3 intercepții pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Eric McClellan a reușit 13 puncte, iar Igor Kesar a adăugat 11 puncte pentru bănățeni.

Scorul general este de 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 2 are loc vineri (14.04), ora 19:00, la Oradea Arena. Jocul nu va fi televizat. Abonamentele sunt valabile, iar bilete se pot achiziționa AICI.