Debut cu victorie la ediția a 10-a a Turneului Memorial Antonio Alexe

CSM CSU Oradea a învins Spissky Rytieri Nova Ves din Slovacia, scor 103-81, în primul meci al turneului memorial Antonio Alexe. Partida a avut loc miercuri (06.09), la Oradea Arena, în prezențe a aproximativ 1.800 spectatori.

Partida a început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Primul sfert a fost controlat în întregime de gruparea slovacă. Aceasta a marcat cu generozitate și s-a desprins la un maxim de 13 puncte în minutul 9. Luca Năstruț a avut o prestație curajoasă, fiind singura rază de lumină în jocul prestat de bihoreni pe parcursul primelor zece minute de joc, perioadă în care antrenorul Cristian Achim și-a folosit ambii timpi de odihnă permiși de regulament. Secvența de deschidere s-a terminat cu scorul de 31-21 în favoarea lui Spisski.

În sfertul al 2-lea jocul s-a schimbat în totalitate. CSM-ul a realizat un parțial de 18-0 prin intermediul căruia a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Apărarea a funcționat mult mai bine, iar jocul ofensiv a devenit productiv de pe urma intercepțiilor sau a acțiunilor eficiente de apărare. Repriza s-a terminat cu scorul de 52-43 pentru CSM CSU Oradea, cel mai mare avantaj pentru roș-albaștri până în acest moment al jocului.

Sfertul al 3-lea a fost controlat de gruparea orădeană. Avantajul roș-albaștrilor a trecut de zece puncte. CSM-ul a găsit soluții în ambele faze ale jocului, însă oaspeții au oferit o replică solidă în destule momente. Cei de la Spisski s-au menținut relativ aproape pe tabela de marcaj, având o prestație curajoasă, dar sportivii orădeni au controlat situația și nu s-au sfiit să facă spectacol. La capătul acestei perioade de jos scorul era de 72-60.

Secvența decisivă a adus o nouă demonstrație ofensivă din partea roș-albaștrilor. Aceștia au fost generoși în acțiuni de mare spectacol, circulația mingii fiind remarcabilă în compania unui oponent ambițios, dar limitat din punct de vedere al rotației. Mai ales că a venit la Oradea fără câțiva jucători, accidentați în partidele anterioare de pregătire.

Nijal Pearson a totalizat 16 puncte, Kris Richard a adăugat 15 puncte, Lennard Freeman a terminat cu 14 puncte, 4 recuperări, iar Donatas Tarolis a izbutit 10 puncte pentru învingători. Antrenorul Cristian Achim a rotit 12 jucători, 11 dintre ei reușind să puncteze cel puțin o dată. De cealaltă parte, Abu Kigab a reușit 16 puncte, 3 intercepții, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru Spisski Rytieri.

Joi (07.09), ora 18:30, este programat meciul dintre Spisski Rytieri și KK Zlatibor, contând pentru ziua a 2-a la turneul memorial Antonio Alexe. CSM CSU Oradea dispută al 2-lea meci la acest eveniment în cursul serii de vineri (08.09), ora 18:00, cu Zlatibor. Ambele partide se desfășoară la Oradea Arena, intrarea fiind liberă.

Foto: Roby Boros