Debut pozitiv la Turneul Final al CN U18 Masculin de la Oradea

Turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2020/21, găzduit la Oradea, a demarat miercuri (19.05). Meciurile se dispută în Arena Antonio Alexe și Colegiul Partenie Cosma, fiind transmise în direct pe internet, dar fără accesul publicului în cele două săli.

În primul joc susținut la acest eveniment, LPS Bihorul CSM Oradea s-a confruntat cu campioana României în exercițiu la U18 masculin, LPS Focșani. Meciul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, fiind unul antrenament și aprig disputat. Rezultatul final a fost de 64-60.

Prima secvență a fost extrem de echilibrată, orădenii aflându-se mai mereu la conducere, însă echipa din Focșani a reacționat și a egalat de trei ori. Luca Năstruț a făcut o treabă excelentă în apărare individuală, Marian Schmidt s-a evidențiat la recuperare, iar Enzo Vescan a fost responsabil cu marcatul pentru formația gazdă în prima repriză. De cealaltă parte, David Antonescu a oferit o replică consistentă, fizicul și experiența acumulată în echipa de seniori CSM Focșani aducându-i numeroase avantaje în acest joc. LPS Bihorul CSM s-a desprins la șase puncte, însă primul act s-a terminat cu scorul de 16-13.

Apărarea de tip zonă pressing pe tot terenul exercitată de elevii lui Mihai Petruț au împiedicat dezvoltarea acțiunilor individuale cu care sunt obișnuiți jucătorii orădeni de pozițiile 1-2-3 și a provocat 14 posesii pierdute, de pe urma cărora echipa din Focșani a marcat 13 puncte. De asemenea, această grupare a marcat mai mult de pe semicerc în prima repriză și a preluat conducerea. Amfitrionii au terminat mai bine sfertul al 2-lea și au reveni tîn avantaj, iar Vlad Marinău a stabilit scorul la pauză cu un floater pe sirenă. Scorul după 20 minute de joc a fost de 35-31.

Repriza secundă a demarat sub aceleași auspicii ale echilibrului. Vescan a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală, în timp ce numărul reușitelor a fost redus comparativ cu cel al erorilor. Focșănenii au restabilit egalitatea, dar LPS Bihorul CSM a reacționat cu o acțiune pe tranziție. Vescan, Marinău și Năstruț au marcat de la distanță pentru a alimenta un parțial de 12-0. Focșani a marcat ultimele puncte din sfertul 3, scorul devenind 51-44.

Echipa vizitatoare s-a apropiat la o singură posesie în debutul secvenței decisive, însă Denis Pătcaș a continuat prestația curajoasă din sfertul al 3-lea și a găsit ținta de pe semicerc. David Antonescu și-a continuat prestația solidă, ajutând pe CSM Focșani să rămână aproape pe tabela de marcaj la jumătatea sfertului 4. Apărarea pressing a continuat să pună în dificultate formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș. Vescan și Marinău au mărit avantajul la nouă puncte, însă același Antonescu a replicat și a strâns la patru puncte cu un minut și 44 secunde rămase de jucat. Tabela de marcaj nu s-a mai modificat, astfel încât gazdele au obținut o victorie muncită și deloc ferită de emoții.

Enzo Vescan a totalizat 18 puncte, 8 recuperări, Vlad Marinău a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, Luca Năstruț a terminat cu 11 puncte, 5 intercepții, iar Marian Schmidt a bifat 8 puncte, 8 recuperări și 4 intercepții. pentru LPS Bihorul CSM Oradea. În replică, David Antonescu a avut 22 puncte, 17 recuperări pentru LPS Focșani.

Joi (20.05), la Arena Antonio Alexe, se vor disputa patru partide. Toate vor fi transmise pe canalul YouTube CSM U Oradea. LPS Bihorul CSM Oradea se duelează cu BC Lions Craiova, cu începere de la ora 13:15.

Foto: Roby Boros