Debutul internațional în Oradea Arena aduce a 35 victorie în cupele europene

CSM CSU Oradea a învins Rilski Sportist Samokov, scor 99-63, într-un meci contând pentru etapa a 2-a din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Partida contează pentru Grupa E, fiind prima cu caracter internațional oficial disputată în Oradea Arena.

Una dintre cele mai concludente victorii din istoria participărilor în cupele europene coincide cu prima apariție în FIBA Europe Cup la Oradea Arena. Jocul a fost dominat în totalitate de bihoreni.

Ei au construit un avantaj de 20 puncte în prima secvență. CSM-ul a continuat să producă pe faza ofensivă, având 60 puncte marcate la jumătatea partidei. Ecartul a continuat să crească, ajungând la un maxim de 41 puncte. Pe finalul jocului, antrenorul Cristian Achim a jucat cu cinci autohtoni, oferindu-le debutul internațional lui Marian Schmidt și Luca Năstruț.

Principalii realizatori ai echipei au fost Donatas Tarolis – 21 puncte, 5 recuperări, Erick Neal – 17 puncte, 15 pase decisive, 4 recuperări, iar Stephen Holt – 13 puncte. Nu mai puțin de 11 din cei 12 jucători utilizați au punctat în această seară. De cealaltă parte, Demajeo Wiggins a reușit 19 puncte pentru Rilski Sportist.

Aceasta este a 35-a victorie din istoria participărilor echipei orădene în cupele europene. Aventura internațională a roș-albaștrilor a demarat în luna Noiembrie 2013, adică în urmă cu aproape nouă ani.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 1-1 la general în Grupa E. Următorul oponent în grupă este Kangoeroes Mechelen din Belgia. Meciul are loc miercuri (26.10), ora 19:00, tot la Oradea Arena.

Până atunci, CSM-ul are programat un meci în Liga Națională. Adversar este Dinamo București. Meciul contează pentru etapa a 4-a din sezonul regulat și are loc sâmbătă (22.10), ora 18:30.

Foto: Roby Boros