Declarație Șerban Sere referitor la arbitrul Marius Ciulin

Șerban Sere, directorul CSM Oradea, a dorit să facă următoarele precizări la încheierea meciului pierdut la Cluj-Napoca, în etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20:

„Doresc să încep prin faptul că nu contest victoria echipei din Cluj în acest meci. Vreau să fac anumite precizări cu privire la un aspect ce influențează desfășurarea jocurilor de baschet din Liga Națională. Nu se întâmplă pentru prima dată când meciurile echipei noastre sunt influențate de arbitrul Marius Ciulin. Totodată vreau să îi felicit pe ceilalți doi arbitri ai acestui meci pentru prestația avută.

Nu mi se pare normal ca un astfel de meci, precum cel din această seară, să înceapă cu o echipă executând 13 aruncări libere până când cealaltă beneficiază de una. Activez în acest domeniu de mult timp. Înțeleg și cunosc jocul de baschet, dar în același timp recunosc anumite nuanțe. Este cât se poate de clar pentru mine că nu e o întâmplare să avem parte de fluiere și situații potrivnice în anumite momente de joc cu acest abitru în prim plan.

Eu cred că am trecut de vremurile în care alți factori decât cei pur baschetbalistici decid soarta meciurilor din România. Nu pot să mai stau și să tolerez. Am decis să spun aceste lucruri, mai ales că nu am avut intervenții de acest gen la adresa arbitrajului în ultimii ani.

Fac aceste precizări deoarece datoria mea este de a apăra interesele echipei, suporterilor, sponsorilor și partenerilor CSM Oradea. Nu mi se pare normal ca eu și colaboratorii mei să muncim zilnic pentru a atrage finanțare care să ne ajute să performăm la cel mai înalt nivel posibil, iar atunci când suntem în teren alte lucruri, precum anumite decizii de arbitraj, să influențeze soarta meciurlor noastre.

Nu am făcut referiri la arbitraj și am evitat astfel de discuții însă nu mai sunt dispus să accept că trebuie să ne gândim la faptul că alți factori decid soarta meciurilor.”