Declarații Aaron Broussard după eșecul cu SCM U Craiova

Aaron Broussard a fost cel mai bun jucător al CSM CSU Oradea în partida pierdută cu SCM U Craiova, în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Rezultatul final a fost de 79-84.

Broussard a totalizat 28 puncte în 21 minute pe parchet. El a încheiat cu 10/19 la aruncările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă. A adăugat 5 intercepții și 3 recuperări, fără posesie pierdută pentru 28 la eficiență.

Iată ce a declarat baschetbalistul nord-american la finalul partidei:

„A fost un meci modest din partea noastră. Am avut un început ratat de partidă și am fost fără reacție în prea multe momente. În prima repriză am reușit câteva momente bune, dar nu am reușit să continuăm. Cred că au fost mai multe minute consecutive în care nu am jucat ceea ce trebuia.

În schimb, Craiova a fost mai inspirată. A avut un joc complet și au marcat cu generozitate de pe semicerc. Am luptat, am avut spirit de combativitate, dar nu a fost deloc o seară inspirată. Am rămas prea mult în urmă și ne-a fost imposibil să anulăm deficitul.

Nu am avut prea multe aruncări deschise de pe semicerc. De acolo cred că se datorează procentajul modest, dar acest lucru face parte din jocul de baschet. Avem o echipă cu numeroase opțiuni și arme, astfel încât trebuia să găsim alte soluții dacă aruncarea de la distanță nu a funcționat.”

Referitor la următoarea provocare, turneul FIBA Europe Cup de la Istanbul, Aaron a declarat:

„Avem o perioadă scurtă pentru refacere și odihnă. Desigur, nu putem să dăm uitării ceea ce s-a întâmplat în acest ultim meci. Va trebui să luăm părțile pozitive, câte au fost ele și să facem în așa fel încât să jucăm un baschet de calitate timp de 40 de minute.

Consider că avem șansa noastră. Mergem acolo să ne luptăm pentru calificare, dar va trebui să jucăm așa cum știm noi mai bine pentru a trece în faza următoare.

Cunoaștem echipa din Sibiu. Este un adversar redutabil, lucru pe care l-am experimentat deja. Mă aștept să fie un joc fizic. Vom fi pregătiți pentru acel meci. Celelalte echipe din grupă nu le cunoaștem foarte bine, dar avem suficient timp pentru a ne informa în detaliu despre jocul dezvoltat de acestea. E clar că vom întâlni echipe și jucători de valoare la Istanbul.”

Foto: Roby Boros