Declarații Aaron Broussard după victoria cu Steaua București

CSM CSU Oradea a învins Steaua București, scor 81-76, într-un meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat vineri (07.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Aaron Broussard a fost principalul realizator al bihorenilor în acest meci. Baschetbalistul nord-american a totalizat 24 puncte, având 8/12 la aruncările din acțiune și 4/5 la linia de pedeapsă. El a adăugat 3 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă pentru 24 la eficiență în 22 minute de joc.

La finalul partidei, jucătorul cu numărul 3 din angrenajul formației orădene a declarat următoarele:

„A fost un meci dificil pentru noi. Am avut, în urmă cu o zi, o provocare din punct de vedere tactic și fizic, astfel încât nu a fost deloc ușor să ne recuperăm și să ne focusăm pentru acest meci. Nu am reușit, decât în câteva momente, să menținem nivelul din partida cu Clujul.

Pe de altă parte, dincolo de nivelul nostru de joc, trebuie să le dăm credit celor de la Steaua. Au marcat multe aruncări contestate sau din poziții dificile. A fost ultimul lor meci și au jucat foarte bine. Din fericire pentru noi, am găsit soluții de a-i limita în câteva momente, suficient pentru a obține victoria.”

Întrebat cum apreciază șirul de zece victorii consecutive în campionat, Aaron a răspuns:

„Este fără îndoială important. În prima parte a sezonului regulat nu am avut prea multe momente în care să legăm victoriile. Consider că acest șir de rezultate pozitive confirmă faptul că jucăm mai bine decât în prima parte a sezonului și că găsim soluții de a progrsea de la o săptămână la alta.”

CSM CSU Oradea urmează să dispute ultimul meci din sezonul regulat în compania lui CSM Galați. Este un meci pe care roș-albaștrii trebuie să-l câștige pentru a obține locul 2, în timp ce adversarul are nevoie de victorie pentru a-și continua cursa de calificare în playoff. Broussard a anticipat acest duel în felul următor:

„Consider că orice echipă își dorește să câștige ultimul meci din sezonul regulat indiferent de consecințe sau implicații. Un rezultat pozitiv ne-ar continua seria de victorii activă și cu siguranță ar reprezenta o infuzie de încredere echipei. Este limpedă că încrederea și spiritul de echipă devin elemente foarte importante în acest punct al sezonului. Sigur, locul în clasament este important, dar cel mai important până la urmă este să câștigi, indiferent de situația din clasament.”

Foto: Roby Boros