Declarații Arturas Valeika după Meciul 2 al semifinalei cu BCM U FC Argeș Pitești

Arturas Valeika a fost principalul realizator al CSM CSU Oradea în confruntarea cu BCM U FC Argeș Pitești, de joi (27.05), la Arena Antonio Alexe. Rezultatul final a fost de 79-59. Astfel, roș-albaștrii s-au desprins la 2-0 în seria ce contează pentru semifinalele LNBM – ediția 2020/21.

În 24 minute de joc, Valeika a totalizat 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac, fără posesie pierdută. A avut 5/6 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă pentru 23 la eficiență și 3 la +/-.

La finalul acestui meci, Arturas a declarat următoarele:

„Ne-am așteptat la un meci greu. Știam că trebuie să punem osul, să avem intensitate și agresivitate. Un meci de angajament. Cel mai important lucru pentru noi a fost acela de a aduce același nivel de intensitate pe care l-am avut în primul meci. Cred că ceea ce a ajuns la urechile noaste, referitor la faptul că am câștigat primul meci din alte cauze decât cele baschetbalistice a fost motivația de care am avut nevoie pentru a repeta prestația avută în acea partidă.”

Chestionat despre contribuția sa în acest meci la ambele capete ale terenului, fiind cel mai eficient jucător, Valeika a declarat:

„În atac treaba mea e foarte simplă. Am colegi care îmi pasează mingea așa cum îmi place, uneori mă poziționez foarte bine pentru a fi găsit de minge, câteodată pot să contribui la recuperare ofensivă. De altfel, recuperarea ofensivă a fost unul dintre punctele asupra căruia ne-am concentrat în acest meci și cred că s-a văzut acest lucru la raportul recuperărilor. Baciu a făcut o treabă de excepție și îl felicit.”

Pivotul originar din Lituania a fost întrebat ce așteptări are de la următorul meci și de la faptul că seria se mută la Pitești. El a spus următoarele:

„Mă aștept la același lucru. Va fi o luptă și sunt convins că cei de la Pitești vor face totul pentru a obține victoria. În ceea ce ne privește, obiectivul este câștigarea campionatului. Mai avem nevoie de o victorie pentru a închide această serie, așa că trebuie să ne concentrăm pe acest pas.”

Foto: Roby Boros