Declarații Bobe Nicolescu după meciul cu CSM Tîrgu Mureș

CSM CSU Oradea a învins CSM Tîrgu Mureș, scor 96-75, în cadrul etapei a 6-a din Liga Națională de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc la Oradea Arena în cursul serii de sâmbătă (28.10).

Bobe Nicolescu a fost cel mai bun marcator al echipei. El a totalizat 15 puncte, având 6/8 la aruncările din acțiune, incluzând 3/5 la semicerc. Căpitanul roș-albaștrilor a adăugat 2 recuperări și 2 pase decisive, fără posesie pierdută în 23 minute de joc pentru 17 la eficiență și 38 la +/-.

La finalul partidei, Nicolescu a declarat:

„A fost un meci pe care ni l-am făcut noi să fie așa cum a fost. Nu aș spune neapărat ușor. Cel mai important lucru de remarcat ar fi atitudinea pe care am avut-o pe toată durata partidei.

Am condus de la un capăt la celălalt și cred că este o victorie pe deplin meritată. Chiar dacă au fost anumite fluctuații în joc. Cumva firesc pentru că în baschetul modern așa se întâmplă. Am controlat în mare parte meciul și asta a venit în primul rând din atitudinea noastră.

Știam despre Tîrgu Mureș că formează o echipă extrem de experimentată, dar la fel de bine știam că trebuie să fim agresivi și de aici au rezultat cele zece posesii pierdute în primul sfert de oaspeții din această seară. Am avut situații numeroase de a marca pe contraatac și atunci meciul a căpătat o cu totul altă conotație.”

Referitor la propria contribuție, Bobe a afirmat:

„Mă bucur când pot să-mi ajut echipa. Astăzi a fost nevoie și în faza ofensivă. Colegii m-au găsit în situații foarte bune. Am alergat foarte bine și pe contraatac de această dată, dar în același timp am și marcat majoritatea aruncărilor deschise pe care le-am luat. Sper că am făcut o treabă bună și în apărare. Îmi doresc să continui în acest fel.”

Aflată la cel de-al 3-lea meci consecutiv de la revenirea lui Donatas Tarolis, echipa orădeană a jucat în formulă completă la Oradea Arena. Iată ce a opinat căpitanul echipei:

„A fost al 3-lea meci consecutiv cu Tarolis, dar e limpede că el nu a fost în formă maximă și nici nu a fost utilizat la capacitate maximă. La fel și Tudor Gheorghe, nu putem să spunem că se află la nivel maxim din punct de vedere sportiv la această oră. Dar e bine să știm că suntem toți pe teren și să știm că ne putem baza pe toată lumea. Până la urmă echipa a fost construită de așa natură încât să ne completăm reciproc, dar pornind de la ideea că vom fi toți disponibili. Eu cred că în jocul echipei se va vedea dacă vom putea să rămânem întregi.”

Referitor la programul imediat următor, cu trei deplasări consecutive, jucătorul cu numărul 24 a precizat:

„Situația noastră în cupele europene este destul de dificilă. Ne dorim, desigur, foarte tare să câștigăm în Polonia. Ulterior vom avea un al 3-lea meci consecutiv în deplasare în grupele FIBA Europe Cup, în Slovacia. Sunt două meciuri foarte dificile, dar ca de obicei, le abordăm cu dorința de a le câștiga. Pentru a păstra șanse de calificare mai departe în cupele europene avem nevoie de două victorii.”

Declarațiile în format video pot fi vizualizate AICI.