Declarații Bobe Nicolescu după victoria cu CSM Focșani

Căpitanul CSM CSU Oradea, Bobe Nicolescu a fost cel mai bun marcator al partidei disputate în compania lui CSM Focșani, în cadrul etapei a 8-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Rezultatul final a fost de 85-56.

Venit de pe bancă, Bobe a bifat 19 minute pe parchet, perioadă în care a avut 4/7 la aruncările de trei puncte și 3/3 la cele de două puncte pentru un total de 18 puncte, toate marcate din acțiune. El a adăugat 2 recuperări și o intercepție pentru 17 la eficiență și 18 la +/-.

La finalul acestui meci, Bobe a declarat următoarele:

„A fost un meci pe care l-am abordat de la început cu atitudinea corectă. Veneam după o deplasare grea și după o serie de meciuri importante, de calificare în cupele europene. Nu am fost neapărat cu cuțitul la os, dar a fost până la urmă un meci cu caracter decisiv pentru calificarea în faza următoare.

Am sperat că acest lucru nu-și va pune amprenta asupra jocului nostru în compania celor de la Focșani. Am arătat că suntem o echipă matură. Poate mai matură decât în alte momente. Mă bucur că am arătat acest lucru încă de la începutul meciului.”

Cum caracterizezi prestația ta din această seară?

„Mă bucur că am reușit o prestație bună din punct de vedere ofensiv. Sunt fericit că pot să ajut echipa și în acest fel atunci când e nevoie. Sper să pot să fac acest lucru în cât mai multe momente de-a lungul acestui sezon competițional.”

A 10-a victorie consecutivă în toate competițiile. Ce părere ai despre parcursul echipei de până acum?

„Așa cum se spune în sport: victoriile aduc victorii. Pentru noi contează fiecare meci. Le luăm pas cu pas. Obiectivele noastre sunt mai mărețe, decât a lega victorii sau bate recorduri. Țintim trofee.”

Seria aceasta de victorii a adus inclusiv calificarea mai departe în FIBA Europe Cup. Cum vezi configurația grupei din TOP 16 și ce așteptări ai de la aceasta?

„Din păcate, dar și din fericire, avem o grupă grea. Muncim zilnic pentru a avansa și progresa. Iar acest progres implică faptul că întâlnim adversari tot mai dificili. Este benefic pentru club, dar și pentru noi, jucătorii. Ne mândrim cu calificarea într-o fază superioară din FIBA Europe Cup. Avem adversari foarte puternici în TOP 16, dar cred că avem toate motivele să fim încrezători. Eu consider că putem să facem o figură foarte frumoasă. Ne vom bate pentru calificarea în sferturile de finală.”

Urmează un meci de campionat, la București, cu Laguna. Ce părere ai despre acest adversar?

„Întâlnim o echipă nou promovată. Totuși, Laguna poate fi o echipă periculoasă. De curând a schimbat antrenorul, acesta urmând să debuteze în mod oficial împotriva noastră. Acest lucru de obicei aduce surprize. Tratăm fiecare meci pe rând și cu siguranță vom pregăti meciul în cel mai serios mod posibil. Mai ales că noi avem experiențe negative cu echipele nou promovate din sezonul trecut. Trebuie să ne concentrăm și să ne facem treaba cât mai bine.”

În această seară a existat și o temă socială. Publicul larg cunoaște mai puțin, dar ideea a pornit de la voi, jucătorii. Cum comentezi acest gen de acțiuni?

„Așa este, a fost ideea noastră. În special al lui Cătălin Baciu și a soției lui. Mă bucur foarte mult că organizăm astfel de acțiuni. Dincolo de sport, suntem niște modele pentru cei care vin să ne vadă jucând meci de meci, în special pentru copii. Cred că implicându-ne în astfel de cauze transmitem un semnal și arătăm că putem să ajutăm. Acesta este unul dintre mesaje, acela de a-i ajuta pe oamenii de lângă noi. Îmi doresc să continuăm cu astfel de acțiuni. Avem la îndemâna platforma prin care să ne implicăm în comunitate.”